dinsdag 28 april 2015

Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin in het Groningse Warfhuizen

Het “Wonder van Warfhuizen” is, dat dit kapelletje een bedevaartsoord is geworden zonder dat er ooit een wonder heeft plaatsgevonden!
Dit is nooit de bedoeling geweest van kluizenaar Broeder Hugo die alweer vijftien jaar in de kluis van de kapel woont en werkt. Maar blijkbaar heeft het zo moeten zijn, en de kluizenaar accepteert het, met veel relativeringsvermogen en vooral een goed gevoel voor humor. Om de bezoekers bijvoorbeeld met de biecht tegemoet te kunnen komen is hij inmiddels tot priester gewijd.
Middelpunt van de kapel is een Mariabeeld uit het begin van de jaren tachtig van de twintigste eeuw, dat veel mensen weet te raken. Vooral ouders bezoeken de kapel om te bidden voor hun kinderen, maar ook Polen die de trouwringen van hun overleden ouders door het hek naar het beeld gooien. 
Verder hangt de kerk vol exvoto’s, ofwel bedankjes van dankbare pelgrimbezoekers die hun gebeden verhoord kregen. En een strikje bij Sint Anna, als teken dat het gebed om een zwangerschap verhoord was!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten