woensdag 8 juli 2020

Fotosafari: Art Nouveaupandjes zoeken in Zwolle 1

Mocht ik een lokatie verkeerd hebben, of mocht je een aanvulling hebben, laat dat dan weten in de reacties. Alvast bedankt!

Gebaseerd op de route van Krullen in Zwolle

Na lange tijd was het eindelijk zover: ik ben weer op fotosafari geweest! Dit keer in Zwolle. Ik nam de brochure "Krullen in Zwolle" mee, daar had in in 2014 al een heel interessante wandeling in Assendorp mee gedaan.
Startpunt was de Sassenpoort, maar onderweg daarheen is ook veel moois te zien! O.a. bij de Zeven Alleetjes, de Stadsgracht en de Burg. van Roijensingel (die ook deel uitmaakt van de Assendorproute.
Aan de Zeven Alleetjes is ook een gelijknamige bloemenzaak die het omlopen echt waard is! In 2014 heb ik er heel aparte rozen gezien. Nu was het hoofdthema roze.
Op de stoep voor de bloemenwinkel.
Aan de overkant bloeide het ook flink.
Deze fiets is het uithangbord van de bloemenwinkel en staat op de hoek van de Burg. van Roijensingel.
Zwolle is dol op bloemen! Overal staat en hangen vooral petunia's die er zonder uitzondering goed verzorgd bij staan.
Langs de Stadsgracht
Oude pandjes aan de overkant van de Stadsgracht.
Eén van de rijkversierde villa's aan de Burg. van Roijensingel.
Art Decomonument voor de naamgever van de Burg. van Roijensingel. Isaac Antoni van Roijen (1859-1938) is geboren en getogen in Zwolle. Van 1897 tot 1933 was hij burgemeester van Zwolle, van 1902 tot 1904 was hij ook lid van de Eerste Kamer. Bij zijn 25-jarig jubileum als burgemeester kreeg hij deze bank aangeboden.
Sassenpoort: 14e-15e eeuwse poort als deel van de stadsverdedigingswerken. Het gebouw staat in de top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg in categorie I, een categorie voor monumenten die iconen zijn van de geschiedenis van de Nederlandse monumentenzorg.


Nog zo'n mooie gevel aan de Burgemeester van Roijensingel.
Sassenpoort
De klokkentoren komt uit eind 19e eeuw.

Detail bij de Sassenpoort.






Verder naar deel 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten