zondag 31 juli 2005

Een chocolaatje!

Een remake van een film is niet altijd een succes. Maar vanmiddag heb ik toch wel even héél erg genoten van "Sjakie en de chocoladefabriek"!
Ondanks de nasynchronisatie (de Engelse versie schijnt schaars te zijn in Nederland, maar jongste bloedje kan nog geen ondertitels lezen).

De kinderen waren geweldig, maar de ster was natuurlijk Johnny Depp! Met "Pirates of the Carribean" heb ik me al enorm vermaakt, vooral vanwege zijn motoriek (afgekeken van Keith Richards), nu was het vooral zijn gezicht dat het meeste acteerwerk verrichtte.

Ik heb nu al telkens zitten grinniken om het nagesynchroniseerde "oh...!" en "'kay", dus het is zeker verplichte kost om dit ooit eens in de originele versie te zien.

De scenes in het huisje van Charlie (Sjakie) waren precies zoals Dahl het bedoeld had: het toppunt van armoede, maar vol liefde. 

Let ook goed op de oempa loempa's...! Die zijn gespeeld door... één man! Diep respect voor Depp, maar absoluut ook voor Deep Roy, de acteur die waarschijnlijk in aanmerking komt voor de meeste dubbelrollen in 1 film!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten