maandag 7 mei 2012

Finishing touch: eenjarigen

Zo’n nieuwe tuin inrichten is toch een boel gokken. Je weet niet hoe het er over een paar jaar uitziet, maar omdat plantjes nou eenmaal groeien moet je wel kale stukken grond overhouden om die groei alvast ruimte te geven.
En wat doe je daarmee zolang die ruimte nog niet opgeëist is? Je plant eenjarigen op die plekken!
De Aldi had een geweldig mooie aanbieding van een tray met 10 eenjarige plantjes. Eén tray voor 1,19, dat is nog geen 12 cent per plantje! Compacte plantjes die binnen het zomerseizoen de ergste stukken kale grond zouden kunnen verbergen.
De keuze was niet uitbundig, maar voor zo’n prijs mag je niet klagen. Roze, rode en paarse petunia (of is het surfinia, sinds ze de lekkere zoete geur er vanaf gekweekt hebben?), begoniaatjes (die kleine), ageratum, lobelia,  afrikaantjes (oranje en gele)… Alleen de rode salvia ontbrak nog 😉
Ze staan inmiddels in de grond, vergezeld van meerdere gieters water, want de buitenkraan wordt waarschijnlijk pas eind juni aangelegd (hoezo, het gaat slecht bij klusjesmannen…?).
Ook heb ik nog twee esdoorns geplant: Summer Gold en Orange Dream. Dan heb ik in ieder geval zowel voor als achter bladkleurvariatie…!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten