Zelf drop maken
Wat?
2 stokjes zoethout500 ml water
6 theelepels bruine suiker
1 theelepel salmiakpoeder (zoet of zout)
2 blaadjes gelatine
6 eetlepels tarwebloem
Hoe?
Snijd de zoethout in kleine blokjes en doe ze in een kleine pan met het water. Breng het geheel aan de kook. Giet het zoethoutwater na ongeveer 5 minuten koken door een zeef en vang het water op. Zo houd je alleen het extract over.Doe het zoethoutextract in een pan zonder deksel en laat het dampen totdat je ongeveer 100 milliliter (twee kopjes espresso) overhoudt. Voeg vervolgens de bruine suiker en een theelepel salmiakpoeder aan het extract toe. Laat het pannetje op een zacht vuurtje staan en roer het af en toe door.
Doe ondertussen de gelatinevellen in een bakje water en laat dit ongeveer 5 minuten weken. Maak ook een mengsel van 6 theelepels tarwebloem en een scheutje water.
Als laatste stap voeg je de geweekte gelatinevellen en het bloempapje aan het zoethoutextract toe. Blijf roeren om klonten te voorkomen. Wanneer het een glad en gebonden mengsel is, giet je het op een ingevet stuk aluminiumfolie. Laat het een paar dagen staan tot het uitgehard is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten