Polderdame (1963) woont ergens in de polder. Ze blogt sinds 2003. Deze blog is een verzameling van oude blogs, die ooit offline zijn opgeslagen (dit werk is nog lang niet klaar); sinds 2019 worden er ook nieuwe blogs geschreven. NB: het gebeurt helaas dat afbeeldingen opeens zijn verdwenen! Hiervoor mijn excuses. Wilt u in de reactie van zo'n blog met lege afbeeldingen een opmerking hierover schrijven? Indien mogelijk zal ik ze opnieuw proberen te plaatsen.
28 januari 2013 17:04Laatste update: 28 januari 2013 18:39
DEN HAAG - Koningin Beatrix maakt om 19.00 uur bekend dat zij afstand doet van de troon ten gunste van haar zoon kroonprins Willem-Alexander. Dat hebben kringen rondom het hof aan het ANP bevestigd.
De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) meldde maandag aan het einde van de dag alleen dat maandagavond een reeds opgenomen boodschap van de koningin wordt uitgezonden op radio en televisie. Het onderwerp van de speech is niet formeel bekendgemaakt. Beatrix werd op 30 april 1980 gekroond tot koningin. Premier Mark Rutte reageert na de toespraak van koningin Beatrix zelf in een toespraak die ook wordt uitgezonden op radio en televisie. Hij doet dat vanuit het Torentje in Den Haag in een kort daarvoor opgenomen boodschap.
Twitter
De mogelijke troonsafstand van koningin Beatrix is een van de onderwerpen waar maandag aan het eind van de middag het meest over wordt getwitterd. Wereldwijd staat ze in de 'trending topics'. Dat komt voor het overgrote deel door de vele duizenden tweets die in Nederland worden verzonden.
Zo snel als die sneeuw weg is...! Inmiddels klaart het op, het is nu zo goed te zien dat de dagen langer worden! Laat die lente maar komen! Hoewel, voorlopig blijft het wel baggerweer, maar mijn hoop is gevestigd op de bollen in mijn tuin. Kom maar, bloemetjes...!
300 gram witte bonen uit blik (of vooraf geweekt in koud water)
1 theelepels zout
2 eetlepels azijn
1 tomaat
1 ui
half bosje peterselie
1 eetlepel citroensap
2 groene pepers
2 eetlepels olijfolie
Bereiding van de groentes van Piyaz:
Zorg ervoor dat de witte bonen vooraf al gekookt en gewassen zijn.
Neem een schaal, leg hier de bonen in en voeg het azijn toe.
Laat dit 15 minuten zitten, dit zorgt er voor dat de bonen niet donker zullen kleuren en het voegt smaak toe.
Neem de ui voor je en snijd deze door de helft. Daarna begin je de ui in plakjes te snijden.
Leg deze plakjes in een kleine kom en voeg hier het zout aan toe. Wrijf met je vingers de uien door het zout. Doe dit voor enkele minuten zodat het zout goed intrekt.
Snijd een tomaat vervolgens in blokjes.
Snijd de boven- en onderkant af van de pepers.
Vervolgens snijd je de groene pepers in de lengte door midden.
Maak de binnenkant schoon door de pepers van de pitjes te ontdoen.
Daarna begin je de pepers in kleine en dunne plakjes te snijden.
Je hebt de helft nodig voor in de salade, de andere helft gebruik je straks ter decoratie.
Neem de helft van het halve bosje peterselie en snijd dit in kleine stukjes. De rest zul je aan het eind voor decoratie gebruiken.
Bereiding van de Piyaz:
Haal de bonen door een zeef zodat al het vocht afdruipt. Vervolgens leg je de bonen in een kom.
Voeg de uien toe aan de kom. Daarna voeg je het citroensap toe. Doe er nog een snufje zout bij.
Voeg de blokjes tomaat ook toe aan de kom.
Voeg de helft van de gesneden pepers en peterselie ook toe aan de kom.
Meng alles goed door elkaar door een paar keer heen en weer te roeren.
Leg daarna je salade in de koelkast tot half uur voordat je het gaat serveren (de Piyaz moet koud geserveerd worden!).
Ter decoratie gebruik je de rest van de peterselie en pepers.
Voeg vlak voor serveren nog wat olijfolie toe en de Piyaz is klaar!
Mijn Turkse buurvrouw maakt die altijd, met druivenblad uit eigen tuin. En dan komt ze ons regelmatig een schoteltje brengen. Heerlijk!
Aantal personen 8 Bereidingstijd 90 min Ingrediënten:
1 ui
1 tomaat
halve eetlepel tomatenpuree
100 gram gehakt
een bosje peterselie
1 theelepel rode peper
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
2 eetlepels zonnebloemolie
1 glas rijst
40 druivenbladeren
2 eetlepels zonnebloemolie (voor op de sarma zelf)
1 citroen (voor op de sarma zelf)
1 beker gekookt water (voor op de sarma zelf)
Bereiding van het gehakt:
Doe de ui, tomaat, tomatenpuree, zonnebloemolie, peterselie en het gehakt in een kom.
Voeg de rode peper, zwarte peper en het zout ook in de kom bij het gehakt.
Was de rijst en laat het zeven zodat het water eruit kan. Doe de rijst daarna in de kom.
Meng met je handen alles tot één geheel.
Bereiding van de sarma zelf:
Was de druivenbladeren en laat het 5 minuten in warm water stan zodat het makkelijker is om mee te werken. (Als ze uit de winkel komen, laat de druivenbladeren ongeveer een half uur in warm water staan. Dit doe je zodat het zout eruit gaat.)
Pak een druivenblad. Doe een beetje gehakt op de onderkant van het blad.
Rol het onderste stukje van de blad over het gehakt heen.
Sluit de uiteindes naar binnen toe. Rol het geheel helemaal naar de bovenkant toe.
Nu hoor je een vingervormige Sarma te hebben.
Doe alle Sarma’s in een pan. Doe de zonnebloemolie over de Sarma’s heen.
Voeg ook het water bij de Sarma’s.
Snijd de citroen in schijfjes en plaats deze bovenop de Sarma’s. Laat de Sarma’s zo staan totdat het water begint te koken. Als het begint te koken, doe je het vuurpitje omlaag en laat je de sarma’s 45 minuten staan.
Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!
THIS IS A KEEPER!!!! It happened at a New York Airport. This is hilarious. I wish I had the guts of this girl. An award should go to the United Airlines gate agent in New York for being smart and funny, while making her point, when confronted with a passenger who probably deserved to fly as cargo. For all of you out there who have had to deal with an irate customer, this one is for you.
A crowded United Airlines flight was canceled. Asingle agent was re-booking a long line of inconvenienced travelers.
Suddenly, an angry passenger pushed his way to the desk. He slapped his ticket on the counter and said, "I HAVE to be on this flight and it has to be FIRST CLASS." The agent replied, "I'm sorry, sir. I'll be happy to try to help you, but I've got to help these folks first; and then I'm sure we'll be able to work something out."
The passenger was unimpressed. He asked loudly, so that the passengers behind him could hear, "DO YOU HAVE ANY IDEA WHO I AM?"
Without hesitating, the agent smiled and grabbed her public address microphone. "May I have your attention, please?", she began, her voice heard clearly throughout the terminal. "We have a passenger here at Gate 14 WHO DOES NOT KNOW WHO HE IS. If anyone can help him with his identity, please come to Gate 14".
With the folks behind him in line laughing hysterically, the man glared at the United Airlines agent, gritted his teeth, and said, "F*** You!"
Without flinching, she smiled and said, "I'm sorry sir, you'll have to get in line for that, too."
Er zit een hondje naast me dat me duidelijk probeert te maken dat hij er nu uit wil. Ik heb 'm verteld dat het KOUD is, maar hij laat weten dat hem dat niks kan schelen. Dus ik ga me zo maar eens inpakken en de koude duisternis in...
Ik heb net de knoop doorgehakt: 24 januari ga ik naar het één na (aller)laatste concert van één van mijn grote idolen: Liesbeth List.
Ik ga zelden naar een concert of theater, maar als ik ga, ga ik ook echt naar iets dat zeer hoog op mijn bucketlist staat! En Liesbeth List staat hóóg! Helaas heb ik destijds door omstandigheden haar Edith Piaf-tournee moeten missen. En toen zag ik dat dat optreden het één na laatste optreden is (30-1 is de allerlaatste).
Als ik die niet doe blijf ik eeuwig spijt houden. Dus heb ik zojuist op Send gedrukt, maar wel nadat jongste me heeft verzekerd dat hij écht op tijd naar bed zal gaan als ik er niet ben...
"Als in januari de muggen zwermen, moet ge in maart de oren wermen."
's Winters als het zacht is, zie je vaak van die muggenzwermpjes. Dat zijn overigens geen steekmuggen. Maar op dit moment is er sprake van een echte muggenplaag volgens mij! Gisteren had ik er echt een paar honderd (ik overdrijf niet) op de bovenverdieping! Vanmorgen voor het raam van de voorkamer (inmiddels in een spinnenweb dat erboven hing... Nog nooit zo'n vol spinnenweb gezien). Mijn thuishulp had er ook al zo'n last van, zei ze! En jullie? Ook een wintermuggen-tsunami?
Het oude jaar eindigde voor onze hond niet zo prettig, want die werd wakker met een dik, gesloten oog. Al zijn extra oogleden zaten er voor, kortom: naar de dierenarts. Die kon zo snel niets vinden, maar gaf wel een tube oogzalf mee. Gelukkig begon het oog snel te herstellen, nu is alleen het randje nog een beetje rood. Komt goed!
Mijn vorige foto’s waren nog winters, maar inmiddels is het weer flink omgegaan. Veel regen, hoge temperaturen. De rivieren staan behoorlijk hoog. Ik was Tweede Kerstdag in Hattem en zag hoe groot de IJssel was gezwollen. Overal is het nat en drassig, zelfs de halfharde paadjes in ons bos zijn hier en daar flink modderig. En de jaarwisseling verliep in stromende regen. Wat geen reden was om geen vuurwerk af te steken, want dat was volop aanwezig!
Qua vuurwerk ging het heel netjes in Dronten. Natuurlijk wel wat prévuurwerk vooraf, maar waar heb je dat tegenwoordig niet? Ik vond het wel te doen. Op oudjaarsdag zelf ging de deksel van de ketel. Overal klappen, pijlen en ook carbid, en dat is een primeur voor me! Ik vond het wel indrukwekkend, die heel zware knallen van het carbid!
Op nieuwjaarsdag klonk er nog een enkele knal, maar daarna was het voorbij. En een grote pluim voor de bewoners van ons straatje, want toen ik eindelijk mijn bed uitrolde werd het straatje al schoongeveegd!
En nou breekt het gewone leven weer aan. Kerst en december, ik ben er dol op, maar zodra het januari is, wil ik toch wel weer graag terug naar normaal. En dan wachten op de lente.
Die laat zich nu al een beetje zien door het zachte weer. Ik zag verderop in het straatje al een hortensia uitlopen en in het bos lopen de vlieren uit. De hazelaarsliertjes worden met de dag langer. In de voortuin staat de eerste narcissen en krokussen al boven de grond (nog niet in bloei) en ik zag de sneeuwklokjes (volgens mij de galanthus elwesii) die mijn zoon voor mijn verjaardag had gekocht vandaag ook al boven de grond staan, inclusief bloemknoppen! Er bloeit zelfs nog een roos (Graham Thomas) maar dat bloemetje stelt niet zoveel voor. Ik zie meer rozen met knoppen en zelfs nog hier en daar een bloeiende roos. Mijn aparte rosa viridiflora (groene roos) bloeit onafgebroken door, het is een stevig plantje en het is jammer dat het zo onbekend is! Mijn schijnhazelaar zit vol knoppen, maar die heb ik dan ook gekocht omdat het een vroeg baasje is.
Echt 100% onbezorgd kan ik toch niet genieten van de eerste voorjaarsbodes. Want vorig jaar hadden we ook zo’n vroeg voorjaar, gecombineerd met een late herfst die maar niet wilde stoppen (er was, in tegenstelling tot nu, helemaal geen winterweer geweest tot ver in januari). Alle planten, struiken en bomen dachten vervolgens dat het al volop voorjaar was, tot een plotselinge pittige koudegolf in februari korte metten maakte met dat idee. De schade was enorm, vooral in Flevoland waar het meer dan 20 graden vroor! Fruitbomen die geen vrucht meer gaven, bladknoppen die vernield waren, bomen en struiken die er de rest van het jaar maar triest bij stonden… Dat was wel heel extreem, zulke tegenstellingen, maar toch… Zacht winterweer maakt de natuur vroeg wakker, en dus erg kwetsbaar.
De hit van het jaar is dit jaar niet wat het lijkt. Zoals 1996 de Macarena had en 2000 “Que Si, Que No”, zo lijkt het in juli uitgekomen nummer “Gangnam Style” van de vandaag 35 jaar geworden Koreaanse rapper Psy, het nummer van 2012 te zijn geworden. Al in september haalde de video het Guinness Book of Records met de meeste YouTube-likes, begin december werd het de meest gegeken YouTube-video ooit. En toen de wereld zou vergaan, tien dagen geleden, was er opnieuw een mijlpaal: meer dan een miljard views.
Op het moment van schrijven staat de teller op 1.090.765.453 en stijgt het aantal gestaag met een miljoen of zeven per dag. De verbaasde Psy stelde al eerder dat hij niet eens een miljoen views verwacht had toen het nummer uitkwam. De Koreanen omarmen hem en het nummer nu als bron van nationale trots, zoals Nederlanders dat ook zouden doen als Borsato of Tiësto eenzelfde wereldhit zou scoren. Dat is echter niet altijd zo geweest.
En Gangnam Style? Of je het nu een leuk nummer vindt of niet – waarom is het zo populair geworden? Waarom keek eenieder van mijn broertje tot CNN-anchors het clipje tien of vijftien keer? Als je het in je omgeving vraagt, krijg je steevast dezelfde antwoorden: het is een heel vrolijke, hilarisch vreemde videoclip, het liedje heeft een bizar hoge oorwurmfactor en het dansje is al even origineel. Maar waarom die scenes, dat specifieke dansje en die tekst, gevuld met referenties aan koffie?
Op verschillende verjaardagen hoorde ik het nummer opgezet worden door mijn ouders' kleinkinderen – het verbaast dan ook niet dat er te midden van de duizenden parodieën, remakes en spoofs van het nummer, ook een “Zwarte Pieten Style” gemaakt is. Dat dat nummer vervolgens 5,4 miljoen views heeft gekregen zegt wel wat over de aanstekelijkheid van “Gangnam”, zelfs al is de remake bizar slecht gedaan. “Mitt Romney Style”, door CollegeHumor gemaakt vlak voor de Amerikaanse verkiezingen, is al een stuk beter. Een goed gelukte Mitt bezingt zijn eigen rijkdom en roept samen met Ryan de kiezer op: “you should elect me 'cause I got so much money-ey-ey-ey-ey – Mitt Romney Style, Mitt, Mitt, Mitt Romney Style; heeeey wealthy ladies,” enzovoorts.
Om tot de kern van de zaak te komen: Psy is volgens de Amerikaans-Koreaanse blogger die in dit artikel wordt aangehaald, niet bepaald geliefd bij de autoriteiten van het land. Zijn eerste cd leverde een boete op wegens onbehoorlijke inhoud, de tweede werd verboden. Daarnaast kwam hij vóór zijn muziekcarrière al tweemaal in aanraking met de justitie van Zuid-Korea: voor bezit van marihuana en voor het weigeren van de dienstplicht. Het zijn zaken die hem in onze postmodern-liberaal-tolerant-Nederlandse samenleving niet bepaald crimineel zouden hebben gemaakt – in Korea is dat echter anders.
De blogger beschrijft dat Zuid-Korea de afgelopen decennia ongekend snel rijk is geworden, maar dat dit ook een negatieve invloed heeft gehad: de cultuur verafgoodt consumptie van onnodige goederen, de overheid moedigt consumeren sinds de jaren '90 aan om Korea te doen ontkomen aan de Aziatische economische crisis, en de banken faciliteren het consumentisme met gemiddeld vijf creditcards per Koreaan en een hogere creditcardschuld per inwoner dan de V.S. (in 2009; 149% van het jaarinkomen tegenover 134%). De Koreaanse muziekindustrie, volgens de bron die ik las één van de meest onvrije, door Corporate Overlords gecontroleerde muziekmarkten wereldwijd, en de Seoulse wijk Gangnam zijn twee directe resultaten van die consumptiecultuur – en beide worden genadeloos op de hak genomen in “Gangnam Style”.
Sinds veel hoofdkwartieren van internationals in de wijk werden gevestigd, tezamen met de “Top 1%” van het land, zorgt de wijk Gangnam alléén, met nog geen dertig vierkante kilometer, effectief voor zeven procent van het Koreaanse BNP. Je zou het een combi kunnen noemen van de economische waarde van de Europoort, de bedrijven op de Zuidas en de status van de P.C. Hooft. Elke Koreaan wil een Gangnam-man of -vrouw worden en het clipje is er dan ook opgenomen, vol statussymbolen van polopaarden tot luieren op het strand. Daar komt echter de crux van het verhaal om de hoek kijken: in “Gangnam Style” probeert Psy die cultuur, juist door haar te omarmen, op zijn kop te zetten, om te keren; hij is alles wat de jeugdigheid verafgodende cultuur niet is, namelijk wat dikkig, 34 jaar oud, anti-autoritair, tegen nodeloze consumptie en met muzikale invloeden uit de V.S. dankzij zijn muziekstudies aan twee universiteiten in Boston.
Vanzelfsprekend is er ook in Korea, vooral onder de jeugd, een backlash, een tegenbeweging op gang gekomen. Steeds meer worden de consumptiecultuur en de muzikanten die kritiekloos en innovatieloos blijven oplepelen wat de grote platenbazen voorschrijven, ter discussie gesteld. Psy, ofwel Psycho afgekort, is behalve zijn maatschappijkritiek ook op andere vlakken anders dan andere K-Pop; hij produceert, schrijft, choreografeert, en regisseert het hele proces van liedje tot clip en dansje compleet zelf – ongehoord in Korea. Maar zoals gezegd verandert er iets in het land. Meisjes die geld uitsparen op hun lunch en wat goedkope soja naar binnenwerken, om daarna voor vijf euro een Starbucks te kopen bij één van de vele filialen in Gangnam, en er mee rond te paraderen op straat, worden in het land inmiddels gekarikaturiseerd zoals bij ons de Starbucks-hipsters; ze worden er “sojapastameisjes” genoemd. De tekst van Gangnam neemt het beeld van dit meisje als ideaal, Psy spiegelt zijn karakter er tegenover als een typische Gangnam-man. Vrij vertaald van Koreaans naar Engels naar Nederlands, is feitelijk de hele tekst een aaneenschakeling van kritiek; u vindt 'm onder de column in fonetisch Koreaans met de Nederlandse vertaling onder elke zin. Naast de stereotypes van de consumptiecultuur belachelijk makende tekst, ondersteunen dansje en clip dezelfde boodschap. Ik had het zelf ook nooit opgemerkt, maar precies die vreemde locaties, gebeurtenissen en ontploffingen die de clip een hit maakten, zijn feitelijk zo bedoeld om de wereld van Gangnam-aspiraties op z'n kop te zetten en te laten zien hoe leeg het eigenlijk allemaal is – elk shot doet aanvankelijk denken aan rijkdom en nihilistisch consumentisme, maar is vervolgens iets veel minder aantrekkelijks.
In het begin lijkt Psy op het strand te liggen, maar dan zoomt de camera uit en blijkt het een kinderspeelplaats. Er zijn tig polopaarden maar niemand rijdt erop. In de rijkste wijk van het land ontmoet hij zijn droommeisje in een eenvoudige metro. In de sauna zitten geen zakenmannen maar maffiosi. Wat eerst een disco lijkt blijkt een loods. Hij danst niet in een club maar een bus met bejaarden. Rapt niet op een stijlvolle plek maar op de plee. En ga zo maar door.
Tijdens de making of, die vooral bestaat uit beelden van oefenende en lachende medewerkers stopt Psy halverwege even met lachen als hij bloedserieus tegen de cameraman zegt: “De menselijke samenleving is zo ontzettend hol, en zelfs tijdens het filmen voelde ik me pathetisch. Elk camerashot, frame na frame, was zo leeg.” De Koreaanse blogger geeft aan dat het woord dat Psy gebruikt om “Gangnam Style” en de bijbehorende huidige samenleving te karakteriseren, niet in één woord te vertalen is. Het betekent hol, leeg, ijdel, oppervlakkig.
Psy de Prediker. In de westerse consumptiemaatschappij omarmen we een liedje en clip die bedoeld is als directe aanval op diezelfde dommige navelstarende Starbucks-meute die het clipje de hit maakten die het is. De titel is nog net geen “IJdelheid der ijdelheden, alles is ijdelheid”, maar de ijdele mens wereldwijd ziet er een monsterhit in, (behalve in Zuid-Korea zelf) zich niet bewust van de keiharde ironie in elke vezel van het nummer, in elk frame van de video.
Het is een wonderlijke ontdekking, zo tegen nieuwjaar, dat “Gangnam Style”, de hit van 2012, dus méér was dan slechts een leuk kleurig clipje met vrolijke dansjes en gekke kindertjes. In feite is de kritiek op schaamteloze rijkdom in “Mitt Romney Style” een volledig correcte interpretatie van het originele nummer. Daarom dacht ik het met u te delen. Ik ben echter geenszins expert op het gebied van Koreaanse cultuur en kan bepaalde dingen mis hebben; de genoemde feiten en quotes komen uit deze (secundaire) bron.
Ik dank u allen voor weer een jaar meelezen en wens u allen het allerbeste voor 2013. Psy – Gangnam Style Fonetisch Koreaans Nederlandse vertaling van Engelse vertaling na dje noen da saro-oen ingan djogin jodja Een meisje dat overdags warm en barmhartig is coffee handja ne joj'roel anoen poem kjo'in noen jodja Een stijlvol meisje dat van de vrijheid van een kop koffie kan genieten bami oo-mjoe' shiemdjang i doego-o djinuun jodja Een meisje wiens hart steeds heter wordt, wanneer de nacht aanbreekt kuron bandjon itnon jodja Een meisje met een raar soort charme nanu' sana-eh Ik ben een jongen nadjenun nomankum dasaroen oem'ka sana-eh Een jongen die overdag net zo warm is als jij coffee shiekiedo djo ne oneshot de ri'oen sana-eh Een jongen die zijn koffie achterover giet als-ie nog gloeiend heet is bami oo-mjoe' shiemdjang e todjo bor'un sana-eh Een jongen wiens hart explodeert wanneer de nacht komt kuron sana-eh Zo'n soort gozer aroemdewo sarang soerowo Beeldschoon en lieflijk, ku re no hey ku re baro no hey Ja jij, hey, ja dat ben jij, hey aroemdewo sarang soerowo Beeldschoon en lieflijk, ku re no hey ku re baro no hey Ja jij, hey, ja dat ben jij, hey djikum boeto ga' de kaadjie kabolka-ka-ka-ka Dus laten we doorgaan tot het einde – (explosie in clip, stilte –) oppan gangnam style [Grote broer/Deze gozer] [is/heeft] Gangnam style gangnam style Gangnam style djong soeke bo-i-djiman noel den nonun jodja Een meisje dat er degelijk uitziet maar weet hoe te flirten ie dèda shiepoe mjon moekóton morie poenum jodja Een meisje dat haar staart los doet als het juiste moment daar is kaario tsjiman whenmánan nochuul boda jaahan jodja Een meisje dat sexy is terwijl ze niet alles blootgeeft kuron gam kak djokien jodja Zo'n soort sensuele vrouw nanu' sana-eh Ik ben een jongen djomdjana bo-i-djiman noel den nonu' sana-eh Een jongen die er degelijk uitziet, maar die weet hoe te flirten dèga de m'un wan djon mietsjo 'orienun sana-eh Een jongen die helemaal gek wordt als de tijd daar is kuh njuk boda sásang e oeltoeng boeltoeng han sana-eh Een jongen met ideeën die meer uitpuilen dan zijn spieren, kuron sana-eh Zo'n soort gozer aroemdewo sarang soerowo Beeldschoon en lieflijk, ku re no hey ku re baro no hey Ja jij, hey, ja dat ben jij, hey aroemdewo sarang soerowo Beeldschoon en lieflijk, ku re no hey ku re baro no hey Ja jij, hey, ja dat ben jij, hey djikum boeto ga' de kaadjie kabolka-ka-ka-ka Dus laten we doorgaan tot het einde – (explosie in clip, stilte –) oppan gangnam style [Grote broer/Deze gozer] [is/heeft] Gangnam style gangnam style Gangnam style twie nuun nom koe wie-eh nanun nom Boven de rennende man staat de vliegende man baby baby nanun mol djom anun nom Baby baby, ik ben een man die van wanten weet twie nuun nom koe wie-eh nanun nom Boven de rennende man staat de vliegende man baby baby nanun mol djom anun nom Baby baby, ik ben een man die van wanten weet you know what I’m saying oppan gangnam style [Grote broer/Deze gozer] [is/heeft] Gangnam style gangnam style Gangnam style