donderdag 31 januari 2013

Nohut Yemegi

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten Nohut Yemegi:
  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram gare kikkererwten
  • 2 groene pepers
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 400 ml gekookt water
  • 1 runderbouillon
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels rode peper
  • 2 theelepels zwarte peper
Bereiding Nohut Yemegi:
  • Snijd de pepers, paprika, tomaat, uit en knoflook in kleine stukjes.
  • Zet een diepe pan op het vuur en smelt hier de roomboter en zonnebloemolie in.
  • Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan. Roer net zo lang tot deze zacht zijn.
  • Voeg de gesneden pepers en paprika toe aan de pan, roer goed door tot deze ook zacht zijn geworden.
  • Daarna voeg je de gesneden tomaten toe, roer weer goed door tot de tomaten ook zacht zijn geworden.
  • Voeg de kikkererwten toe (deze dien je vooraf gekookt te hebben).
  • Giet het gekookte water in de pan en er bouillon bij.
  • Roer goed door totdat het geheel begint te koken.
  • Daarna zet je voor 30 minuten het vuurpitje op een lage stand.
  • Strooi vlak voor het serveren het zout, rode peper en zwarte peper in de pan. Roer nog even goed door.
  • De Nohut Yemegi is nu klaar om geserveerd te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten