60 minuten
Ingrediënten Nohut Yemegi:
- 50 gram roomboter
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 400 gram gare kikkererwten
- 2 groene pepers
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- 400 ml gekookt water
- 1 runderbouillon
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels rode peper
- 2 theelepels zwarte peper
- Snijd de pepers, paprika, tomaat, uit en knoflook in kleine stukjes.
- Zet een diepe pan op het vuur en smelt hier de roomboter en zonnebloemolie in.
- Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan. Roer net zo lang tot deze zacht zijn.
- Voeg de gesneden pepers en paprika toe aan de pan, roer goed door tot deze ook zacht zijn geworden.
- Daarna voeg je de gesneden tomaten toe, roer weer goed door tot de tomaten ook zacht zijn geworden.
- Voeg de kikkererwten toe (deze dien je vooraf gekookt te hebben).
- Giet het gekookte water in de pan en er bouillon bij.
- Roer goed door totdat het geheel begint te koken.
- Daarna zet je voor 30 minuten het vuurpitje op een lage stand.
- Strooi vlak voor het serveren het zout, rode peper en zwarte peper in de pan. Roer nog even goed door.
- De Nohut Yemegi is nu klaar om geserveerd te worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten