maandag 29 september 2003

Lawaai

Vroeger hebben we het waarschijnlijk helemaal fout gedaan. Waarom zijn anders die ultieme vaderdagkado's zoals grastrimmers en bladblazers op de markt gekomen? Ook het gemeentegroenbeheer gebruikt die krengen nu volop.

Nadat we afgelopen zomer werden geterroriseerd door grastrimmers (een apparaat met een razendsnel rondzwiepend draadje dat meedogenloos afrekent met grassprietjes), worden we nu getrakteerd op bladblazers. Als het eerste blaadje van de boom valt, komen die krengen al tevoorschijn. Samen met de grastrimmer gegarandeerd intense herrie. De gemeenteplantsoenverzorgers doen hun werk maar wij worden steeds gestoorder.

Waar is de ouderwetse heibezem gebleven? Volgens mij werkt het minder snel, maar wel veel relaxter dan zo'n herriebak, en veel gezelliger want met die gehoorbeschermers (waarom delen ze die niet uit aan de omwonenden?) is het stukken makkelijker babbelen met je collega tijdens je werk, toch?

Het is mooi zonnig weer, mijn tuindeur staat open voor de frisse lucht, maar gaat zo weer dicht vanwege het aanhoudende gebrul.

Waar had ik mijn paracetamolletjes ook weer liggen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten