maandag 19 januari 2009

Eindelijk Don Quixote?

Hij is er al eens aan begonnen, maar een zieke hoofdrolspeler, een zeldzaam noodweer in de Spaanse woestijn en terugtrekkende geldschieters staken een spaak in het wiel. Hij roept al jaren dat hij het idee toch eens uit wil voeren. En nu lijkt het eindelijk te gaan gebeuren!

Terry Gilliam staat bekend om zijn aparte manier van filmen. Je houdt ervan of je vindt het niets. Een film als Fear And Loathing In Las Vegas moet je zien met de nodige achtergrondinformatie in je hoofd ("wie was Hunter S. Thompson?"), anders kan je er weinig mee.
Zijn eigen versie van het verhaal van Don Quixote zag er hoopvol uit. Toby Grosini*, een gluiperige Amerikaanse yup (Johnny Depp) komt na wat schimmige gebeurtenissen plotseling bij Don Quixote terecht en wordt Sancho Panza. De opnamen werden echter al na een week gestaakt. Er is maar een klein stukje film geschoten, dat hier terug te vinden is, maar de geschiedenis van de (poging tot) film is wel te zien in de docufilm Lost In La Mancha. Gilliam heeft altijd gezegd dat hij de film wilde afmaken, en nu lijkt het er eindelijk van te gaan komen. Wel heeft hij flink aan het script zitten schaven.

Of Johnny Depp en zijn partner Vanessa Paradis weer mee zullen doen werd niet vermeld. Het is bekend dat Johnny nog steeds interesse heeft, maar inmiddels zijn (eindelijk) ook de voorbereidingen en screenings begonnen voor The Rum Diaries, een vroege roman van Hunter S. Thompson...

Maar ik hoop het van harte, want zelfs het kleine stukje Toby Grosini dat Depp destijds heeft kunnen doen, is veelbelovend. Dit soort rollen kan je absoluut aan hem overlaten en ik hoop dan ook dat hij er tijd voor kan maken!

*) de co-schrijver van Gilliam heet... Tony Grisoni!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten