maandag 30 juli 2012

Vakantievoorpret

't Is gelukt... Een L E G E agenda (naast de normale plichtdingetjes)... En dat wil ik de komende tijd zo proberen te houden...!!! ;) #vakantie

Onderdeel van mijn vakantie is dus het bezoeken van de oude boerderij van "Boerin In Frankrijk". Al van kinds af aan ben ik fan van Wil Den Hollander. Nu ik de leeftijd heb waarop zij begon te schrijven kijk ik weer met andere ogen naar haar werk en het maakt nog meer indruk. Heel andere omstandigheden, toch heel veel herkenning. De vallei waarin ze woonde en waar ze zo van hield wil ik nu (eindelijk) met eigen ogen gaan zien. Ik heb het adres, want mijn moeder heeft ooit met haar geschreven (en ja, ze schreef trouw én uitgebreid terug!).

Wil Den Hollander is overigens in 2000 overleden, kort daarna stierven haar man en haar zoon. De boerderij staat sindsdien leeg, doet dienst als opslagplek.

Jammer genoeg is er van de televisieserie uit ca. 1974 helemaal niets meer over. Dit werd rond de boerderij gefilmd, haar kinderen speelden er in mee en de dorpsbewoners figureerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten