zondag 30 september 2012

Chico's eerste avond hier

Chico en jongste kijken naar hondenfilm op tv "En als het een vuilnisbakkie was geweest, had hij Kliko geheten!"

zaterdag 29 september 2012

Paleis Soestdijk

Vandaag (alvast) 75e verjaardag van mijn moeder gevierd, met een van tevoren bekokstoofd geheim uitje naar Paleis Soestdijk en een restaurant. Wat een ontzettend leuke dag!
Paleis Soestdijk (en de Escher-tentoonstelling!) was een geweldige belevenis! Ik ben er vlakbij opgegroeid, vaak langsgereden, en "het huis van de koningin" had voor mij iets magisch. En nou mochten we er zo maar rondlopen...!
Echt genoten van de inricht-invloed van Anna Pauwlona (sp) en de modernisering (zooo jaren dertig!) van Juliana, en ook van het prachtige park er achter.
Een geweldige belevenis, bedacht door ons neefje, nadat zijn moeder en ik avonden aan het googlen waren geweest voor een leuk verrassings-uitje!

En de mensen die in de diverse vertrekken staan opgesteld om meer informatie te geven, verdienen een koninklijke onderscheiding voor hun geweldige boeiende manier van vertellen! Zij raffelen geen standaardpraatje af, maar vertellen echt een leuk verhaal op hun eigen manier.

Een bijzondere ervaring was het bezoeken van de ruimte waar het beroemde Koninginnedag-bordes op aansluit! Dat was eigenlijk best wel klein, en als je beseft dat in '87 het gouden bruiloftsfeest van Benno en Juul werd gevierd met het allerlaatste defilé, inclusief aanhang van ruim 20 man, is het een wonder dat er niemand van de trappen is gevallen...! ;-)

Natuurlijk kwam ook de beroemde sketch van Wim Sonneveld ("Alle goedbedoelde rotzooi achter de rhododendron sodemieteren" en "een koninklijk vel...") aan de orde. Dat was best wel gebaseerd op ware feiten! Natuurlijk werd er niks "achter de rhododendron gesodemieterd" (alle Koninginnedagcadeautjes van het defilé werden keurig aangepakt en gelabeld, sterker nog: ze zijn nog steeds opgeslagen en er zijn plannen voor een tentoonstelling!), maar de kerstviering met het personeel was wel degelijk een feit, inclusief de chocolademelk van Juliana!

Echt een aanrader! En niet alleen voor de mensen die nog hebben meegemaakt dat Juliana koningin was, want de kinderen hebben ook volop genoten!

maandag 24 september 2012

Almere krijgt de Floriade

Leuk! Dan hoef ik de volgende keer niet zo'n eind te reizen! ;)

Gemeente krijgt Floriade 2022

ALMERE • Maandag 24 september 2012 | 11:13
Almere mag de Floriade 2022 organiseren. Dat heeft de Nederlandse Tuinbouwraad bekendgemaakt. Almere was één van de vier kandidaten die deze wereldtuinbouwtentoonstelling over tien jaar wil organiseren. De andere steden die meedongen naar dit evenement waren Amsterdam, Groningen en Boskoop.

Het Almeerse plan voor de Floriade behelst onder meer de bouw van een nieuwe groene stadswijk aan de zuidoever van het Weerwater.

De totale kosten bedragen 77 miljoen euro. Almere en de provincie betalen ieder tien miljoen euro, de rest van de kosten wordt opgebracht door kaartverkoop en sponsoren.

zondag 23 september 2012

Overweging

Pffffff.............

Ik ben er nu eigenlijk wel uit, na lang prakkidenken.

Onze Amber, de boxertrut, is bijna een jaar dood. En ik heb hard geroepen dat ik geen hond meer wilde. Maar zeker nu ik groter woon en meer ruimte heb (plus een bos om de hoek!) kriebelt het weer enorm...

Ik ben al weken de asielsites aan het doorspitten, op zoek naar een klein hondje(geen pup, rashond is niet noodzakelijk). Moet tegen andere honden kunnen, geen grote trauma's hebben, niet te waaks. Kan alleen zijn als het moet, loopt netjes aan de lijn en komt als je roept.

Ik kan het beestje alle liefde en aandacht geven en mooie wandelingen in het bos. Ruimte in huis. Rust. Geen drukte en schreeuwende kleine kindjes ;-) Een aardige tuin (maar pas op mijn bloemetjes ;-) ).

Ik ben al héél lang antihondredenen aan het bedenken. Je bent gebonden. Ik kan niet meer zomaar de hort op (maar hoe vaak doe ik dat tegenwoordig nog?). Het kost geld. Honden stinken (maar ik soms ook, ghe ghe ghe). Ook als het baggerweer is moet je er uit.

Maar het laat me niet los...

zaterdag 22 september 2012

Septembertuin

De grootste bloei is er uit, maar er valt nog zoveel te beleven! Vlinders en hommels in de pompoenbloemen, de mooi bloeiende zonnebloemen, de laatste zomerbloemen…
image
image
image
image
image
image
image
image

vrijdag 21 september 2012

Freddie Bird


Nineties

Met oudste de Nineties Request van 3FM bekeken en ingevuld. Toch vraag ik me af hoe hij aan de Vengaboys en 2 Unlimited en zo komt... Niet van mij in ieder geval!

donderdag 20 september 2012

Idee!



*oud tshirt en textielstiften pakt* En dan het stratenpatroon van Almere Haven

woensdag 19 september 2012

Nou ja...!

WTF!? Caviavoer naar hoog BTW, konijnenvoer blijft laag, want konijnen kan je opeten. Zeker nog nooit in Peru geweest...?

Nee, caafjes, geen zorgen, ik doe jullie niks, waar moet ik anders mijn groente-afval laten...! ;-)

(en nee, RTL, het is niet hetzelfde als konijnenvoer, want caviavoer heeft vitamine C!)

Caviabezitters aan het konijnenvoer

19 september 2012 09:42 Aangepast: 19 september 2012 09:59
Archieffoto ter illustratie

Caviabezitters kunnen vanaf 1 oktober overwegen om konijnenvoer voor hun huisdier kopen. Het voer is bijna hetzelfde, maar een stuk goedkoper.

Het btw-verschil tussen cavia- en konijnenvoer, dat nu nog bijna hetzelfde is, wordt vanaf 1 oktober groter. Het btw-tarief op caviavoer gaat van 19 naar 21 procent. Voor konijnenvoer blijft het lage tarief van 6 procent gehandhaafd.

Konijnenvoer valt onder het lage tarief omdat we het dier ook eten, aldus de belastingdienst. Landbouwhuisdieren zoals koeien, paarden,geiten en dus ook konijnen, kennen een laag btw-tarief. Voeding voor gezelschapsdieren zoals honden, katten en cavia's kennen een hoog btw-tarief.

Het kan dus interessant zijn om voor een cavia het goedkopere konijnenvoer te kopen. Zeker omdat er volgens kenners nauwelijks verschil is tussen de twee.
Mathijs Bouman zette vorig jaar de btw-verschillen al op een rij. Bekijk ze hier.

maandag 17 september 2012

DVD

Vorige week een dvd-speler (recorder zelfs!) gekregen van een lief iemand, gisteren heb ik die met mijn videospeler aangesloten op mijn slaapkamer. DVD moet ik nog testen (als in: doorkrijgen ;-) ), de video blijkt nog goed alive and kicking te zijn, en leuker nog: de oude homevideo's (sinds 1994!) zijn ook nog het bekijken waard! Ik moet nu nog uitknobbelen hoe ik deze video's op dvd's kan krijgen (vooral: hoe sluit ik de boel op elkaar aan). Komt goed! :-)

Ik heb al een aantal video's op dvd gezet zo'n 6 jaar geleden, maar met name de vakantievideo's nog niet.

Tegenwoordig maak ik vooral foto's, echt massa's foto's, die ik digitaal in albums laat afdrukken. Sinds 2006 heb ik niet echt video's meer gemaakt. Misschien toch maar weer eens wat mee gaan doen...! Want wat is het mooi om naast de plaatjes ook de geluiden te horen, zoals de stem van mijn bloedjes toen ze nog klein waren, van hun overleden ooms, oma en opa, dat soort dingen...

zaterdag 15 september 2012

Tuin

Voortuin is klaar! Bollen en de laatste plantjes erin, ben benieuwd hoe het er volgend jaar bij staat! Nu de achtertuin nog, misschien morgen, anders volgende week ;)

woensdag 12 september 2012

Er tussenuit breken


Ze gaan stampen in "mijn" stemlokaal :)

Ik ga zo maar eens naar dat stembureau dat vanmorgen de landelijke pers haalde! NB: het gaat niet om ALLE stembureaus, maar om die in het gemeentehuis ;-)

Dronten heeft 'stembusstamper'

Alle stembureaus in de gemeente Dronten hebben dit jaar als extra uitrusting een stembusstamper gekregen.
Deze houten lat is bedoeld om de stembiljetten aan te stampen zodat de stembus niet verstopt raakt. Dat schrijft het Nederlands Dagblad.
Volgens Piet Kos, coördinator van de stembureaus in Dronten, zijn de stembiljetten dit jaar nogal dik omdat veel partijen aan de Tweede Kamerverkiezingen meedoen. „Bovendien verwachten we een hoge opkomst, omdat nu in alle stembureaus door iedereen kan worden gestemd”, aldus Kos.

maandag 10 september 2012

Verkiezingen bij AH


Op zijn Turks

Ze hadden gezegd dat ik eens naar die ene Turk moest gaan omdat hij zo goed was. Nou, dat heb ik geweten...

Ik was amper binnen, of hij pakte al een stuk touw en gaf me er links en rechts van langs. De tranen liepen over mijn gezicht en ik wilde om genade schreeuwen, maar ik hield mijn mond. Ik had er immers zelf om gevraagd?

Toch nog onverwacht was hij klaar. En ik ben nu zo blij met mijn traditioneel-Turks geëpileerde wenkbrauwen...!

woensdag 5 september 2012

Bram de Cavia van Simpel

😂

Rotposter

Godzijdank. De SP heeft die rotposter van de VVD ook gezien!


Roemer: 'VVD moet zich diep schamen om posters'

SP-leider Emile Roemer heeft woensdag fel gereageerd op de kritiek van VVD-minister Henk Kamp. 'Als de minister niet eens meer weet waar hij de snoeischaar allemaal heeft ingezet, dan moet hij hoognodig gewisseld worden', aldus Roemer.
SP-lijsttrekker Emile Roemer. Beeld ap

Kamp noemde eerder op de dag de uitspraak van Roemer dat hij na de verkiezingen hoopt op te bouwen wat er in de afgelopen 25 jaar is afgebroken, zielig.

Roemer gelooft niets van de beloofde banengroei in de VVD-plannen en vindt het schandalig hoe die partij spreekt over werklozen met een uitkering. Volgens hem zet de VVD die mensen schaamteloos weg als handophouders.

'De partij die de minister-president levert en de minister van Sociale Zaken en werkgelegenheid moet zich diep schamen voor haar posters met teksten als 'Handen uit de mouwen in plaats van handen ophouden'.'

Natuurlijk zijn er mensen die ten onrechte een uitkering vragen, weet Roemer. 'Pak die dan aan, zonder honderdduizenden mensen als profiteurs weg te zetten. Ik vind het schandalig dat de grootste partij zoiets durft te zeggen. Jaren niks doen en dan anderen de schuld geven.'

maandag 3 september 2012

Bollen, bollen,bollen!

Gisteren kreeg ik de tip dat de Lidl bollen verkocht! Nou was ik vandaag toevallig in de buurt van een Lidl, en ik ben deze week jarig en weet dat er daarom sponsoring onderweg is, dus ging ik eens kijken…
Nou, ik ben niet teleurgesteld, volgend voorjaar zitten we dik in de bollen! En dit weekend heb ik wat te doen: een verdeling maken voor de voor- en achtertuin (wordt waarschijnlijk 50/50 op de hyacinthen na) en ze een plekkie geven…!
Een zakje bollen kost er 1,49, en er was variatie genoeg!
Zoolief scoorde een zakje met 12 Orange Emperor-tulpen voor mijn verjaardag (echt leuke cadeautjes voor pubers met een eeuwige kramp in de portemonnee!). En zelf nam ik een voorschot op de verwachte verjaardagssponsoring met:
– (2x) 30 crocus tommasinianus Barr’s Purple (paars)
– 7 gemengde hyacinthen (voor langs het pad naar de voordeur, ik weet van vroeger dat je tegen de geur kan leunen als het lentezonnetje er op straalt!)
– 7 hyacinth Pink Pearl (roze)
– 12 botanische tulpenmix (bloeien vroeg)
– 12 tulpen Yokohama (geel, enkele vroege)
– 25 anemone De Caen
– 12 tulpen gemengde dubbele (en volgens mij ook vroege)
– 10 narcis Fortune (gele narcis met iets donkerder trompetje)
– 40 blauwe druifjes (muscari armeniacum)
– (2x) crocus chrysanthus Romance (kleine gele krokusjes)
– 10 narcissus Dutch Master (gele narcis)
– 10 gemengde narcissen
– 20 iris hollandica mix
– 7 hyacinthus Delft Blue (blauwe hyacint)
– 20 anemone blanda gemengd (vroege voorjaarsanemoontjes)
– 12 tulipa Van Eijk (roze Darwin-tulp)
– 12 tulipa Red Riding Hood (heel vroeg rood tulpje met gestreept blad)
– 12 gemengde Darwintulpen

zondag 2 september 2012

Vervolg VVD-posters

N.a.v. mijn rotgevoel bij die smerige posters van de VVD ("Handen uit de mouwen in plaats van hand ophouden") kreeg ik net via twitter deze url.


Column

'Wie is kampioen handophouder van Nederland?'

Te midden van al het gekrakeel over wie er in de verkiezingsstrijd allemaal wel en niet liegt, stopte een verkiezingsmeisje Maarten Keulemans vandaag op de markt een folder toe. 'Handen uit de mouwen in plaats van hand ophouden', stond daar in strijdbare letters. Het meisje keek me een beetje afwachtend aan, alsof ze verwachtte dat ik haar uit dankbaarheid om de hals zou vliegen.
Archieffoto Beeld Thinkstock
De 'hand ophouden'. Zouden er echt mensen zijn die daarin hun levensvervulling zien? Zo van: 'Mijn broer wilde piloot worden, maar ik wilde als kind altijd al handophouder worden?'

Ik heb zo mijn twijfels. Gisteren sprak ik toevallig twee oudere, handophoudende mevrouwen met een uitkering. Ze wilden allebei dolgraag aan het werk, maar de een kwam niet verder dan vrijwilligerswerk in het museum, de ander was net tevergeefs de uitzendbureaus afgegaan.

Ook heb ik een vriendin wiens werk het is om opgehouden handen te vullen, omdat ze bij de sociale dienst werkt. Zelfs daar is het werkschuwe tuig ver te zoeken, verzekert ze me soms: de meeste vaste bijstandsklanten zijn junks of psychiatrische probleemgevallen; het schuim aan de rand van de samenleving. Het is heus niet voor niets dat proeven waarbij ze deze stakkers in een bus laden om ergens asperges te gaan oogsten, keer op keer mislukken.

En de VVD maar tekeergaan. 'Je hebt hier niets te zoeken als je alleen je hand ophoudt', las ik in het verkiezingsprogramma van de partij die overigens dit jaar nog fors bezuinigde op het budget voor de reïntegratie van herintreders. Je hebt normale mensen die de handen uit de mouwen steken, en je hebt werkschuw tuig dat de hand ophoudt.

Ik heb de cijfers er maar eens bij gezocht. En wat blijkt: de grootste groep handophouders zijn niet de werklozen, arbeidsongeschikten, kunstenaars of bijstandstrekkers - maar, het zat erin, de AOW'ers.
Nu ik eraan denk, hoe zit het eigenlijk met de rijke handophouders? De huizenbezitters, die ieder jaar weer de hand ophouden voor een teruggaaf van hun erfpacht, opstal, financieringskosten en hypotheekrente?

Want vergeet de AOW'ers; deze vorm van hand ophouden wordt door 3,5 miljoen huishoudens gebezigd. Ruim driemaal zoveel als alle bijstandsklanten, ww'ers, kunstenaars, wajongers, arbeidsongeschikten en andere handophouders bij elkaar.

In verkiezingstijd is dat een ongemak dat steeds weer oprispt, en ik heb zelf ook een koopwoning, maar toch is het leuk om ook die cijfers eens bij elkaar te zetten:
Interessant, vindt u niet? Kampioen hand ophouden zijn met vlag en wimpel de huizenbezitters. Samen krijgen ze méér overheidsgeld dan alle arbeidsongeschikten bij elkaar, en meer geld ook dan alle handophouders uit de ww, bijstand en sociale werkplaatsen opgeteld. Ze trekken driemaal meer steun dan alle bijstandstrekkers van het land.

Dat is niet alles, want de huizenaftrek is ook nog eens berucht scheef verdeeld - de rijkste mensen profiteren er veel meer van dan de minder rijken. De grafieken zal ik u besparen (u vindt ze hier), maar wat ik daarin zag niet.

Let op: de 10 procent hoogste inkomens krijgen tezamen ongeveer evenveel geld aan hypotheekrenteaftrek als álle bijstandstrekkers bij elkaar!

Dat noem ik nog eens je hand ophouden. Zou zo'n VVD-campagnemeisje eigenlijk wel weten dat de typische handophouder in ons land niet de shag rokende Koos Werkeloos op zijn versleten bankstel is, maar de gepensioneerde VVD-stemmer in zijn verbouwde boerderij?

Maarten Keulemans is wetenschapsredacteur van de Volkskrant. Dit blog verscheen eerder op nwtonline.nl.