donderdag 17 juli 2014

MH17

Passagiersvliegtuig van Malaysian Airlines van Amsterdam naar Kuala Lumpur onder verdachte omstandigheden van de radar verdwenen en waarschijnlijk in de vorm van een dikke rookpluim teruggevonden in de regio van Donetsk, Ukraïne... Daar word je toch even koud van (niet alleen omdat die toevallig uit Amsterdam is vertrokken, maar vooral vanwege de mogelijke gevolgen in de wereld...) 



Ik volg het nu op ned1... Nog geen officiële bevestiging van neerschieten, maar het lijkt vrijwel zeker. Geen overlevenden in ieder geval.
Misschien een vergissing van de separatisten, wordt nu op gespeculeerd? (die zouden een Oekraïens vrachtvliegtuig hebben neergehaald) Hoe dan ook, gruwelijk, verschrikkelijk...


Ik hoor net over 19 reizigers van D-Reizen. Dat het Nederlanders zijn is extra confronterend, maar ik ben vooral bezorgd voor het effect op internationaal niveau.

Ik vind de berichtgeving van de NOS overigens wel netjes. Keurig met bron, telkens benadrukkend dat dit nog niet officieel bevestigd is, heel voorzichtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten