woensdag 23 december 2015

Caviaproblemen?

Vandaag toch even wat minder positieve berichten...

Lotje is verliefd op Janneke (ja, ook cavia's doen aan de damesliefde), maar Janneke is daar niet zo blij mee en probeert alles om Lotje te ontvluchten. Af en toe komen daar flinke steilewandraces bij kijken, het gaat er ruig aan toe, maar de dames zijn niet agressief. Het blijft bij klapperende tanden, bij cavia's een manier om te zeggen "en nou hou je óp!!!"

Oude Chica klappert dan mee, dat gedraaf is haar te druk. Ze ligt in haar tunneltje en wil dat gedonder niet om zich heen.

Janneke vluchtte het tunneltje in, waar Chica net lag, er ontstond chaos en paniek en voor het eerst in haar oude leven heeft ze van zich af gebeten. Arme Janneke had een wondje in haar oor!

Ik was best geschrokken, want Chica is eigenwijs maar niet agressief!

Toen ontdekte ik het probleem: in vrij korte tijd (ze is nog niet zo lang geleden geknipt) had ze weer een paar flink lange nagels aan haar achterpootjes gekregen die haar belemmerden met lopen. Ze kon dus niet snel weg komen van Janneke en wat doe je dan? Dan doe je HAP.

De nagelknipster is besteld (ik vind nagels knippen één van de engste dingen die er zijn).

Verder is het vooral jammer dat Janneke zo panisch op de verliefde Lotje reageert. Af en toe vliegt de bodemvulsel door de lucht... Kan me wel voorstellen dat Chica daar ook niet blij van wordt. Beetje stuiteren en popcornen is geen probleem voor haar, maar dat panische geren, nee.

EDIT ik heb het tunneltje een kwart slag gedraaid, zo ziet Chica wat er gebeurt en wordt ze niet plotseling geconfronteerd met een Janneke die haar plekje inrent, met alle paniek van dien.
Het lijkt tot nu toe te werken...!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten