donderdag 17 december 2015

Hallo, Janneke!

Nou, daar is ze dan, Janneke, 2 jaar oud ;-)

Ze was heel erg onder de indruk van de lange autoreis en had zich begraven in een dikke berg hooi. Met hooi en al hebben we haar in de kooi gezet (en toen zag ik dat deze zwarte schoonheid een prachtige rode buik heeft!

Janneke was zoals ik al zei erg onder de indruk en kroop weg onder het hooi, Na enkele minuten kregen Chica en Lotje haar in de gaten. Tot mijn verbazing hield Chica zich in (bij Lotje kwam ze meteen even vertellen dat ZIJ toch de baas bleef). Lotje echter sprong bijna uit de kooi van de pret en begon Janneke meteen te achtervolgen, terwijl ze in caviataal riep dat ze haar BFF wilde zijn.

Dat werd Janneke even teveel. Ze wilde rustig kunnen acclimatiseren zonder hyperende caviapuber achter zich aan en ze rende weg. Niet het hokje in, maar rondjes door de kooi, terwijl Lotje luid kwetterend achter haar aan scheurde.

Dat werd Chica toch even teveel. Met luid tandgeklapper (nee, ze viel niet aan, hoor) maakte ze duidelijk dat het áfgelopen moest zijn met de herrie in de keet.

Dat hielp. Enkele seconden, om precies te zijn. Het herhaalde zich enkele keren, toen lieten ze elkaar met rust en gingen ze hooitjes eten.

Even later deed Chica een charme-offensief naar Lotje, die gillend wegstoof. Ze kan prima met Chica door één deur, maar na haar eigen wat overdonderende kennismaking met Chica, nog geen week geleden, is ze toch nog een beetje op haar hoede. Daarom deed Lotje opnieuw haar eigen charme-offensief richting Janneke, die weer rondjes ging rennen, waarna Chica klappertandend brieste of het niet wat rustiger kon...

De dames lopen nu weer lekker te grazen. Komt wel goed ;) en het is weer verschrikkelijk grappig om allemaal te volgen ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten