Ik heb dit gevonden.
Ik ben sinds mijn verjaardag in het bezit van een citrusrasp en het is een geweldig ding! Samen met mijn recentelijk (met zegels van de Jumbo, maar toch nog een rib uit mijn lijf) aangeschafte Jamie Oliver messenset is het koken een stuk makkelijker geworden. Natuurlijk doen de messen van een goedkoop merk het ook, maar als ik merk hoe zo'n duur mes als boter door een hele knolselderij glijdt, voel ik me heel gelukkig ;)
Recept is voor 4 personen.
- 1 knolselderij
- 2 eetlepels citroensap
- 1 ui
- 1 sinaasappel
- 3 eetlepels olijfolie
- 75 g spekreepjes (duopak à ca. 250 g)
- 1 eetlepel grove Zaanse mosterd (Huisman)
- 6 takjes peterselie
- 1 eetlepel creme fraiche
- zout
- versgemalen peper
Bereiden
- Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik in ruim water met citroensap bewaren. Ui pellen en snipperen. Sinaasappel goed schoonboenen en ca. 3/4 deel van schil eraf raspen. Sinaasappel halveren en uitpersen.
- In grote pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knolselderij uit water halen en met spek ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Erdoor roeren: sinaasappelsap, 3/4 deel van sinaasappelrasp, mosterd en scheutje water. Selderij afgedekt in ca. 20 minuten zachtjes gaar stoven.Intussen peterselie fijn knippen. Peterselie, rest van geraspte schil en crème fraîche door knolselderij roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met kip of braadworst en gebakken aardappels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten