zondag 8 mei 2005

De oudjes doen het weer best

Ergens halverwege de jaren 70, toen ik nog een pril tienertje was, raakte ik in de ban van "de betere muziek". Geen Mud en The Sweet meer, maar Queen en Led Zeppelin...

De zanger van Led Zeppelin was Robert Plant. Een man gezegend met 2 prachtige dingen: zijn stem en zijn krullen...! 

In 1980 stierf drummer John Bonham na teveel drank en dat betekende meteen het einde van Led Zep. Robert Plant bleef muziek maken, o.a solo ("Big Log" was een megahit in 1983) en met The Honeydrippers ("Sea of Love", al had dat niet echt meer met Led Zep te maken).

Tijdens Live Aid (1985) speelde hij weer met zijn oude Led Zep-maatje Jim Page. En daarna hoorde ik nog maar weinig van Plant.

Tot vrijdagavond, bij BNN! Ze draaiden al opmerkelijk veel Led Zeppelin live, en dat bleek dus vanwege een zeer recente release te zijn van Plant's nieuwe cd (eigenlijk van zijn band Strange Sensations) Mighty Rearranger. Ze draaiden daarvan de single "Shine it all around". Het was heel even wennen, de tand des tijds had Plant's stem iets aangetast, maar al gauw kwam het oude Led Zep-kippenvelgevoel weer helemaal terug...!

Geweldig!

En nou maar hopen dat dit grijs gedraaid wordt op vele zenders en deze oude rot weer volop in de belangstelling komt...!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten