woensdag 25 mei 2005

Waanzinnig om te weten

Jongste bloedje wordt a.s. zondag 7, en dat moet gevierd worden! Hij wil o.a. een abonnement op het nieuwe tijdschrift "Walgelijke wetenschap". Dat is gebaseerd op de serie Waanzinnig om te weten van Nick Arnold en Tony de Saulles. Ik had nog nooit eerder van ze gehoord, maar het schijnt onder kinderen van 10 en ouder redelijk populair te zijn.

Met titels als "Spetterende Spijsvertering" en "Chemische chaos" en tekeningen (door De Saulles) die minstens zo heftig zijn, is dit geen literatuur voor teerhartige kinderen. Maar jongste bloedje heeft alle pedagogische zorg voor tere kinderzieltjes al vanaf zijn geboorte naast zich neer gelegd.
De tijdschriften zijn van DeAgostini, bekend om de schitterende (maar prijzige) tijdschriftenreeksen-met-kadootjes. En om de soms ondoorzichtige voorwaarden (Mind Body Spirit was voor 100 afleveringen gepland, men zou die dus deze maand compleet hebben. Maar ach, dan gooit men er toch maar als extraatje 61 afleveringen méér tegen aan!). Maar een abonnement schijn je ook weer makkelijk op te kunnen zeggen, is me verteld, en de microscoop, plus opbergdoos voor diverse dingen (bij deel 1 zaten kleffige miniatuurlongen), krijgt hij er gratis bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten