maandag 26 mei 2014

Code geel

Mocht ik na vanmiddag geen teken van leven meer geven: gelieve te zoeken in de ravage van het gemeentehuis, ergens op de plek waar je ooit identiteitsbewijzen kon aanvragen, want daar moet ik straks zijn.

KNMI waarschuwt voor noodweer maandagmiddag
   
Het KNMI heeft voor een groot deel van het land waarschuwingscode geel afgegeven vanwege gevaarlijk weer dat op komst is.

Volgens het weerinstituut is er vanaf maandagmiddag kans op onweer, windstoten en lokaal veel neerslag in het oosten, zuiden en vanaf later in de middag in het midden en westen van het land.

Op Groningen, Friesland, Drenthe en de Waddeneilanden na geldt de waarschuwingscode geel voor het hele land.

De dag begint eerst nog droog maar aan het einde van de ochtend trekken buien het land binnen. De regen verplaatst zich naar verwachting maar langzaam waardoor plaatselijk wateroverlast kan ontstaan.

Op sommige plaatsen kan dertig tot veertig millimeter regen vallen. In mei valt normaal in een hele maand zo'n zestig millimeter neerslag. 


In de avond en nacht wordt het vanuit het zuiden droger. Voor de buien uit wordt het zo'n 21 tot 23 graden. Het wordt vannacht niet veel kouder dan 14 of 13 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten