maandag 9 juni 2014

Dit dus

Noodweer teisterde lopers Roparun

'Totaal kapotte auto's' en 'hele angstige mensen'. Zo omschrijft de organisatie van de Roparun de chaos door het nachtelijke noodweer dat de lopers overviel.

Deelnemers aan de estafetteloop werden in de nacht van zondag op maandag overvallen door een flinke hagelbui. Er vielen in België hagelstenen zo groot als pingpongballen.

Deelnemers moesten volgens de organisatie noodgedwongen schuilen in auto's, die soms ook deuken en kapotte ruiten opliepen door de hagelstorm. ''Ik ben ervan geschrokken, want ik werd opgebeld dat er een hoop aan de hand was'', vertelt een woordvoerder.

'Te erg voor woorden'

Zo belandde onder meer het loopteam van FloraHolland in de storm. ''Het was te erg voor woorden. We hebben geen zicht op gewonden. Wel was er voor inwoners grote schade aan huizen en auto's'', laat de ploeg weten.

Ook in Nederland zorgde het noodweer voor overlast. ''Zelfs vanochtend nog is bij Lepelstraat en Halsteren, bij Bergen op Zoom, water weggepompt op ons parcours'', stelt de voorlichter van de Roparun. ''Het is dus echt flink geweest.''

Gewonden

Voor zover bekend raakte door de hagelstorm niemand gewond. Wel liepen sommige deelnemers botbreuken op door valpartijen. De woordvoerder van de Roparun: ''Dat is heel vervelend. Gezond aankomen met z'n allen, daar gaat het om.''

Straks komt de zon vanuit het ZW-en weer tevoorschijn, daarna is het OPPASSEN voor mogelijk lokaal ZWARE onweersbuien! #Rijnmond
— Ed Aldus | Weerman (@EdAldus) June 9, 2014

Het einde van het noodweer is mogelijk nog niet in zicht. Rijnmond-weerman Ed Aldus waarschuwde maandagmiddag dat lokaal mogelijk nog zware onweersbuien verwacht kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten