maandag 9 juni 2014

Noodweer verwacht

Hou het weer en de weerberichten vanmiddag en vanavond goed in de gaten. Vanmiddag kunnen er hier en daar al buien zijn, maar eind van de middag komt er vanuit het zuiden serieuzer onweer deze kant op.
Het is ontieglijk lastig te zeggen hoe, waar, hoe laat en hoe zwaar, en het gebeurt geheid dat er mensen na afloop zeggen "is dat nu alles", maar voor Zeeland, Noord Brabant, Limburg en Gelderland heeft het KNMI inmiddels al code oranje afgekondigd omdat het daar straks lelijk tekeer KAN gaan.
En dat zeggen ze niet voor niets.
Het weer is geen trein dat volgens planning aan komt en waarover je kunt klagen als die vijf minuten te laat is. Het weer is verdomd eigenwijs soms. Op dit moment lijkt het er op dat er bijvoorbeeld plaatselijk (net als gisteren plaatselijk in Nederland en België) flinke hagelstenen kunnen gaan vallen. Die wil je echt niet op je kop krijgen.
En je wil ook niet net met je bootje op het water zitten als er een paar forse windstoten langs komen. Misschien valt het mee, maar wil je het risico nemen?
Het is heel simpel: hou het gewoon goed in de gaten, wees er op voorbereid dat het wel eens even hommeles kan worden en wees blij als het bij jou toevallig net allemaal meevalt 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten