zaterdag 10 juli 2004

Tour 2014, 7e etappe - Breizh

De 7e etappe heb ik niet kunnen volgen. Jammer, want die was in Bretagne (Breizh), het deel van Frankrijk waar ik een zwak voor heb. Omdat ik het niet heb gezien, copypaste ik schaamteloos het verslag over van nu.nl...
De Italiaan Filippo Pozzato heeft de zevende rit van de Tour de France op zijn naam gebracht. In de laatste kilometers van de rit over 204 kilometer van Châteaubriant naar Saint-Brieuc reed de renner van Fasso Bortolo met zes anderen uit het peloton en sprintte naar de winst.
Hij eindigde voor de Spanjaarden Iker Flores en Francisco Mancebo. Karsten Kroon was de beste Nederlander op de 21e plaats. De Fransman Thomas Voeckler behoudt de leiding in het algemeen klassement.
De etappe werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van Nederlands kampioen Erik Dekker en de Belg Thierry Marichal. De twee ontsnapten na vijftig kilometer uit het peloton. Zo'n dertig kilometer voor de finish werden ze teruggepakt. Dekker arriveerde uiteindelijk met een achterstand van bijna veertien minuten op Pozzato.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten