donderdag 28 december 2006

"Koop toch een normale auto!"

Hieronder een geweldige quote uit een nog veel leuker artikel over die gigantische auto's die tegenwoordig een must zijn... Hoewel, "must"...? Ik las laatst in de lijstjes "in/uit in 2007" in diverse dagbladen, dat die auto's vanaf volgende week zwáár uit zijn. Okee, als je een groot gezin hebt, is het geweldig! Maar ik denk nu ook even aan mijn oom en tante, die zonder problemen 7 koters in een Ford Taunus stationwagen prakten.

Kleine kanttekening: dit was nog vóór autogordels verplicht waren, en ze hebben mazzel gehad dat ze nooit een ongeluk hebben gehad...


Bron is nu.nlVoor de leken onder ons: de afkorting MPV staat voor Multiple Purpose Vehicle en moet dus worden gezien als een "lifestyle" peoplemover. Feit is: ze lijken op bestelbusjes, ze rijden als bestelbusjes, maar zijn minder ruim dan bestelbusjes en bovenal veel duurder dan bestelbusjes. Het zijn de auto’s die worden gebruikt om iedere dag weer heel veel lucht te verplaatsen van huis naar werk en vice versa. In het weekend wordt er wat lucht uitgelaten en er gemiddeld 1,4 kind ingestopt, compleet met 3 kuub aan luiers, speelgoed, bedjes en extra kleding. Vroeger paste een compleet vierkoppig gezin inclusief kampeeruitrusting in een VW Kever of Fiat 500, maar tegenwoordig is de logistieke operatie voorafgaand aan een zondagmiddagje bij oma een stuk uitgebreider.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten