dinsdag 18 augustus 2015

En koud.

En tussen de ochtend van de 16e en 23:00 op de 17e 64 mm nagenoeg onafgebroken regen.

Koudste 17 augustus ooit

AMSTERDAM - Het werd maandag slechts 15,2 graden in De Bilt en daarmee was het de koudste 17 augustus ooit gemeten.
Dat meldt weeronline. Het oude record stamt uit 1970, toen het kwik bleef steken op 15,6 graden. Afgelopen zondag werd het 16,6 graden en daarmee was het de op één na koudste 16 augustus ooit.
Ook vorig jaar was het koud rond deze periode. Toen werd op 17 augustus 16,7 graden gemeten. Normaalgesproken worden deze dagen temperaturen van rond de 22 graden gehaald. De afgelopen tien jaar lag de middagtemperatuur zeven keer rond of boven deze waarde.
Het is niet alleen koud maar het regent ook nog eens meer dan normaal. In de oostelijke helft van het land viel de afgelopen dagen meer water uit de lucht dan normaal in de hele maand augustus. In Rouveen lukte dat zelfs in 24 uur tijd. Daar viiel in een dag 78,4 mm, meer dan zeven emmers water van 10 liter per vierkante meter.
Dinsdag is het nog regenachtig in het noorden van het land maar het wordt tegen de avond weer droog. Ook met de temperatuur gaat het steeds beter, die klimt van 19 graden op dinsdag naar 25 graden donderdag. De dagen daarna kan het nog wat warmer worden. In het weekend is er weer kans op buien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten