zaterdag 12 juni 2004

"Opa" is niet meer

Vannacht is Willem Duyn overleden. Beter bekend als "(Big) Mouth" van Mouth & McNeal, of Big Mouth and Little Eve (en Little Eve werd zijn vrouw, nadat McNeal, beter bekend als Sjoukje Spijker/Maggie Mcneal, hardgillend was weggelopen).

Willem Duyn, ook bekend als Opa Duyn, stond vooral bekend om zijn enorme, harige, uiterlijk, en zijn harde, ruwe stem en scoorde vooral in de jaren 70 hit na hit. Het succes groeide hem boven het hoofd, hij speelde uitgebreid sinterklaas met zijn geld en raakte flink aan de drank, tot het succes uitbleef en hij met lege handen achterbleef (zijn vrouw Little Eve/Ingrid Kup bleef hem echter trouw).

Hij scoorde toen solo enkele flinke hits met opmerkelijk eerlijke, autobiografische nummers, waarvan "Willem" (1979) de bekendste was.

Enkele weken geleden was hij nog te gast in een tv-programma met Frits Spits (Theater van het Sentiment). Het was een kort programma, dus geen diepte-interview, maar zijn woelige verleden en zijn actuele leven kwam wel aan de orde. Hier sprak een man die nog volop zin had in het leven, Opa Duyn was tevreden en kon nog wel jaren zo doorgaan!

Het lot besliste anders. In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg hij een hartaanval en op weg naar het ziekenhuis overleed hij.

Willem Duyn kwam amper nog in de media, en dat vond hij wel best (het optreden bij Frits Spits was volgens mij een uitzondering). Hij scharrelde lekker rond in het schnabbel-circuit en ging zijn eigen gang.
Helaas is de dood onverbiddelijk...

Ik wens zijn familie, vrienden en fans veel sterkte toe...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten