vrijdag 24 december 2004

Top zoveel

"Dragostea din tei" is hét liedje van 2004 geworden. Ik ben niet eens verbaasd. Het stelt niks voor, de videoclip is gruwelijk klef, maar toch is het een vrolijk liedje. En, mijlpaal in de popgeschiedenis, want gezongen door Moldavische jongens in het Roemeens! Er waait een frisse wind door de popdeuntjes...! (Jammer dat Ruslana, de winnares van het songfestival, in Nederland geen hit scoorde, want je kan ervan zeggen wat je wil, het was wel even wat anders dan de muffe ouderwetse muziek van "de Westeuropese landen"...)

Wees eerlijk, doet het liedje je niet aan je vakantie denken...?


Veronica heeft inmiddels hun top 1000 Aller Tijden op ons losgelaten. Iets moderner dan de Top 2000, die radio 2 op 26 december de ether in stuurt. Veronica heeft er vooral muziek uit de jaren 80 en 90 in, Radio 2 pikt er ook nog de jaren 60 en 70 bij.

Er is kritiek genoeg (waarom mag je 9 van de 10 nummers alleen maar uit een vaste lijst kiezen als je stemt?), maar de mega-top-zoveels die ons sinds enkele jaren teisteren, zijn wel zeer succesvol!

Jeugdsentiment, meezingen, leuke herinneringen... Wat is jouw reden om naar al die muzikale top-zoveel-lijstjes te luisteren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten