dinsdag 4 februari 2014

Even mijn agenda pakken

Vincent van Gogh op TV
De opnames voor de nieuwe vierdelige dramaserie van de EO, ‘Van Gogh; een huis voor Vincent’, zijn vorige week van start gegaan. Barry Atsma kroop afgelopen vrijdag voor het eerst in de huid van Vincent van Gogh: “De eerste dagen op de set waren intens en uitdagend.” Hij vervolgt: “Op de eerste draaidag werd ik in de lunchpauze aangesproken door twee Engelse toeristen. ‘You really resemble Vincent van Gogh’, zeiden ze. Ze keken wel een beetje verward toen ik antwoordde ‘I am Van Gogh’.”

'Van Gogh; Een huis voor Vincent' is vanaf 11 maart 2013 te zien op Nederland 1. Tot begin oktober vinden de opnames plaats op meerdere locaties in binnen- en buitenland.

De nieuwe dramaserie vertelt, naast het verhaal van de onbegrepen kunstenaar Van Gogh, ook het verhaal van zijn neef en enige erfgenaam Vincent Willem (1890-1978). Jeroen Krabbé neemt deze rol op zich. Bijna 70 jaar na de dood van zijn beroemde oom worstelt Vincent Willem met de last van diens erfenis: de Van Gogh collectie. Een collectie met een verhaal waarmee het personage van Jeroen Krabbé tegen wil en dank de confrontatie aangaat.

De regie is in handen van Pim van Hoeve, die eerder 'Beatrix, Oranje onder Vuur' en 'Bernhard, Schavuit van Oranje' regisseerde. Endemol Nederland produceert de serie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten