woensdag 5 februari 2014

Man man man...

Kosten: 1 ton. Daar kun je heel wat zieken of armen mee helpen...


Nieuw logo Amsterdam: zoek de verschillen...
05 februari 2014 19:00
Aangepast: 05 februari 2014 22:19

Nu de gemeente Amsterdam een deel van de stadsdelen samenvoegt, is het tijd voor een nieuw logo. Ontwerpkosten: 1 ton.



Ingrijpend kun je de veranderingen niet bepaald noemen. In het nieuwe logo staan de woorden 'gemeente' en 'Amsterdam' onder elkaar in plaats van naast elkaar. Dat mag de pret niet drukken bij de ambtenaren. De nieuwe huisstijl is vooral 'compacter', jubelt de gemeente.

Een schijntje
Kosten van het ontwerpen: 1 ton. Die komen op het bordje van de belastingbetaler. Overigens een schijntje als je het vergelijkt met het nieuwe Rijkslogo; dat kostte destijds 15 miljoen euro.

Onzinnige ingreep?
Onzinnige ingreep? Edo van Dijk, ontwerper van het logo, vindt van niet: "Doordat de woorden nu onder elkaar staan, creëer je meer eenheid", vindt hij. Ook de gemeente is in z'n nopjes met het nieuwe logo. Amsterdam denkt een deel van het geld terug te kunnen verdienen met besparingen op papier. Alle stadsdelen kunnen nu dezelfde papieren en enveloppen gaan gebruiken waardoor groter én dus goedkoper ingekocht kan worden.

Of het cosmetisch een stap vooruit is?  De meningen wisselen. Veel mensen bieden zich op sociale media al aan om voor minder dan een ton 1 keer op een enter-toets te drukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten