zaterdag 30 augustus 2014

Mededeling

Recept van oudste voor mede:
Deze is voor 10 liter en is een redelijk recept. Je kunt beter 5 liter maken om te beginnen (gewoon alle maten in het recept halveren) want honing is niet heel goedkoop.
http://bijlmakers.com/wijn-maken/mede/


De meest gemaakte mede is de Amerikaanse JAOM mede met sinaasappel. Als je van de pure, niet al te zoete smaak van sinaasappel houdt is deze aan te raden. Maar alle maten zijn Amerikaans dus je moet even omrekenen naar 5 of 10 liter. (google is hier makkelijk mee: gewoon intikken 'gallon to liter' of 'lbs to kilo' http://www.homebrewtalk.com/.../joes-ancient-orange-mead.../

Spullen kun je hier halen: http://www.brouwmarkt.nl/

Je hebt om te beginnen alleen een fles, waterslot, dop en gist nodig qua hardware. Als je het later in flessen stopt moet je natuurlijk wel kurkmachines of kroonkurkmachines hebben. Maar je kunt het ook in schone plastic flessen doen als je het binnen redelijke tijd wilt drinken.

BELANGRIJKSTE VAN ALLES is om heel schoon te werken. Als je een infectie krijgt dan kun je het weggooien of wachten totdat het ruwe azijn wordt waar je mogelijk ziek van wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten