zaterdag 17 oktober 2020

De schreeuwende minderheid slaat weer toe

 De NOS heeft besloten hun logo van de satellietwagens te verwijderen wegens bedreigingen van verslaggevers en technici. Bijna dagelijks worden ze lastig gevallen met middelvingers en scheldpartijen, er wordt afval naar hen gegooid of ze worden afgesneden op de snelweg.

Zo ver zijn we dus blijkbaar al gezakt...

Hoofdredacteur Marcel Gelauff heeft het besluit genomen voor de veiligheid van de mensen die voor de NOS op pad zijn. Hij noemt het een nederlaag voor de NOS en vooral voor de journalistiek. Eerder was al besloten bewaking mee te sturen met de verslaggevers die aanwezig waren bij publiekmanifestaties. Volgens Gelauff is het allemaal in korte tijd snel anders geworden.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft daarnaast laten weten zich zorgen te maken over de bedreigingen naar journalisten, politici en agenten. Een losgeslagen lone wolf zou mogelijk kunnen overgaan tot een "geweldsdaad". Vooral sinds de coronacrisis neemt het maatschappelijk ongenoegen onlne en offline toe.

Zelf ontving ik afgelopen week een huis aan huisvod, gemaakt door opruiers die dit landelijk aan het verspreiden zijn (zie ook hier, ik weiger de naam van het vod te noemen of hun site te linken vanwege de Google zoekmachine, en omdat negatieve aandacht ook aandacht is). Tegen het kabinet, tegen de journalistiek, tegen de klimaatdeskundigen. Corona is natuurlijk een schijnpandemie uit de koker van Bill Gates. Dit vod roept  mensen op een bijdrage te leveren en hun opstokerij, die zij natuurlijk "objectief en waarheidsgetrouw" noemen, verder te verspreiden. Ze zouden een oplage van een miljoen hebben, maar op hun site zeggen ze "honderdduizend". In hun logo staat een uil. De Uil van Minerva van Baudet? 

Zulke mensen maken anderen uit voor "gehersenspoelde schapen" die WAKKER moeten WORDEN (de capslock wordt niet geschuwd), maar zijn zij geen lemmingen die anderen meesleuren, de afgrond in? In ieder geval zijn de social media zwaar vervuild geraakt door dit soort gasten, de schreeuwende minderheid, maar wel een zeer aanwezige, en waar waarschijnlijk ook toetsenbordridders tussen zitten die doorslaan en daadwerkelijk journalisten, politici, handhavers en andersdenkenden iets aan zullen doen. Want wie is er nou werkelijk gehersenspoeld?

Overigens is er nu op Twitter wel een trend ontstaan om de O in je username te veranderen in een emoji die sterk lijkt op het logo van de NOS ( ⭕ ) of dat op een creatieve manier in de username te verwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten