donderdag 15 januari 2004

De Grote Rooie

De Grote Rooie werd geboren op 14 mei 2001, als derde uit een nest van 4. Zijn moeder was een lieve, witte kat met enkele zwarte haren op de kop, zijn vader is onbekend, zijn 2 broertjes en 1 zusje waren ook wit (en niet doof!).

In de vroege morgen beviel De Witte van 4 gezonde jonkies. Drie witjes, één rode. Aangezien we van tevoren al hadden besloten één kitten te houden, viel onze keuze meteen op het rode koekoeksjong, omdat we enkele maanden eerder een bejaarde rode kater hadden verloren. De 3 witjes waren al voor de geboorte "besproken". Al ver voor we hadden besloten dat De Witte een nestje mocht krijgen, hadden we al mensen gevonden die jonkies wilden nemen. Achteraf was het wel slimmer geweest om moederpoes te laten dekken door een bekende kat, vanwege allerlei ziektes die de vader kan overbrengen...

De Witte was een vrij tenger katje, en de bevalling was zwaar, ik moest haar een handje helpen met de eerste 2 kittens. Maar de moederinstincten waren gelukkig volop aanwezig! Ze was werkelijk de perfecte moeder, die meteen begon met wassen en zorgen. Onze boxer was erg voorzichtig met het nieuwe broedsel en aangezien De Witte goed kon opschieten met de boxer, mocht die al direct op kraamvisite. Zodoende raakte het nestje meteen al gewend aan honden.

En aan kinderen!
Onze kinderen (toen 3 en bijna 6 jaar oud) hebben heel veel geholpen met de verzorging! Elke ochtend zorgden ze spontaan voor vers eten en drinken, ze liepen nooit te slepen met de ukkies, en huilden tranen met tuiten toen de 3 witjes uiteindelijk naar hun nieuwe baasjes gingen (waar ze het nog steeds goed maken!).

De Grote Rooie hielden we dus zelf. En dit koekoeksjong onderscheidde zich al enkele dagen na de geboorte van de rest, door te gaan zwerven. Nou kan een pasgeboren blind katje nog niet ver zwerven, maar de Grote Rooie deed wel zijn best!
Toen het nestje groter werd, was de Grote Rooie altijd goed voor een stoeipartij. Al gauw meende hij dat hij de baas was. De Witte corrigeerde haar rebelse zoon regelmatig met een forse tik. Normen en waarden beginnen bij de opvoeding... Met de wat lompe, maar altijd vriendelijke boxer heeft hij nooit problemen gemaakt.

pasgeboren - moeder Musti ziet er wat groezelig uit, maar ze had op dat moment kattenbakkorrels die nogal afgaven

1 week oud

De Grote Rooie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten