donderdag 29 januari 2004

...en wat ben je dan...?

Eigenlijk is het hilarisch en waarschijnlijk zal dit verhaal elke krant in de wereld halen in rubriekjes als "en dan dit...". 

Stel je voor, een land, bekend om de dijken waaraan dat land het bestaan te danken heeft... Er wordt een "gat in de dijk" ontdekt. Dat is heel bedreigend! Nou is de tijd van Hansje Brinker allang voorbij, er zijn modernere methodes om dat gat te dichten. Maar de situatie ziet er heel lelijk uit...

Direct worden de mensen vlakbij die dijk ge-evacueerd. Hals over kop alles achter laten en wegwezen. Pas na enkele dagen mag je, onder begeleiding, de kanarie gaan voeren. Onzekerheid, vluchteling in eigen dorp zijn, niet weten hoe je je huis aantreft als je terug mag...

Dagen is men bezig met het dichten van het gat. De waterstand wordt verlaagd, men haalt van alles uit en opeens blijkt het gat gevonden te zijn... in een waterleiding die in de dijk ligt.

Eigenlijk is dit nu al de mop van 2004, ware het niet dat er zoveel mensen enkele rotdagen achter de rug hebben... Maar misschien kennen zij óók dat liedje van Bruce Springsteen waarin hij zingt: "Someday you'll look back on it and it will all seem funny..." Moge dat een troost zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten