dinsdag 10 september 2013

Twixtaart

(ik wil nog wel wat aan de bodem sleutelen, meer zanddeegachtig maken)
Eigenlijk is dit het recept van miljonairskoeken ( deze naam wellicht vanwege het aantal calorieën!) . Ik had er een taart van gemaakt die de gasten Twixtaart gingen noemen, waar het inderdaad naar smaakt.

image
Zeef 175 gr zelfrijzend bakmeel en kneed er met125 gram boter en 4 eetlepels bruine basterdsuiker een mooi deeg van. Uitrollen en in een koekvorm leggen. Prik gaatjes in het deeg en bak de koek 20 min op 190 graden. Laat de koek afkoelen.

Karamel:
Los in een anti-aanbakpan (!) 55 gram boter en 4 eetlepels bruine basterdop in 400 gr gecondenseerde melk. (Van Friesche Vlag, dit vind je bij AH bij de Indische spullen (?)). Blijf heel goed roeren! Laat het mengesel 5 minuten koken (blijven roeren!) tot de karamel goudbruin en dik is. Schenk de karamel over de koekbodem en laat in de koelkast afkoelen. Tot slot smelt je 150 gram melkchocolade ( je-weet-wel-au-bain-marie) en dit strijk je over de karamellaag. Weer laten afkoelen en smullen maar! (Vergeet niet daarna naar de sportschool te rennen, maar je moet t een keer geproefd hebben!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten