zaterdag 25 januari 2014

Wat een bizar verhaal!

24 januari 2014 23:24
Aangepast: 25 januari 2014 07:33

De enige bewoners van het spookschip Lyubov Orlova zijn ratten. Heel veel ratten, die door elkaar krioelen en elkaar opeten als ze honger hebben. Het spookschip dobbert al een jaar op de Noord-Atlantische Oceaan, en drijft nu richting de Britse kust.

Dat meldt The Independent. Een jaar geleden werd het cruiseschip achtergelaten in een Canadese haven. De eigenaren raakten verwikkeld in een schandaal, hadden schulden van 250.000 dollar en gingen failliet. De Canadese overheid heeft nog geprobeerd om het schip te verkopen. Op weg naar de schroothandel knapten de kabels en verdween het vaartuig uit het zicht.

De overheid besloot niet op zoek te gaan naar de Lyubob Orlava. En nu is het volgens bergingsjagers en experts op weg naar Engeland. 

'Waakzaam'
Een woordvoerder van de kustwacht zegt dat ze extra opletten. "We moeten waakzaam zijn", aldus een woordvoerder van de kustwacht. Volgens hem is de kans dat het schip is gezonken niet groot. "De afgelopen maanden waren er vele grote stormen, maar er is veel voor nodig om zo'n groot schip te laten zinken." 

De Belgische bergingsjager Pim de Rhoodes is op zoek naar het spookschip, zo schrijft The Sun. Hij weet dat er ratten zijn. "Als ik aan boord van dat schip kom, zal ik overal gif moeten sproeien."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten