woensdag 17 juni 2020

Tineke Verburg (64) en Aad van den Heuvel (84) overleden

Na een lang ziekbed is presentatrice Tineke Verburg overleden. In 1979 begon ze als omroepster bij de TROS. Later presenteerde ze o.a. TROS Triviant, Aktua Medisch en Tien voor Taal. In 2001 ging ze naar RTL, waar ze zakelijke programma's presenteerde (tot 2015). In 2010 presenteerde ze op de radio TROS in Bedrijf. Ook gaf ze presentatie- en communicatietrainingen in het bedrijfsleven en de politiek. Ze was ook bekend om haar opvallende truien. 

Ook overleed televisiejournalist en -presentator Aad van den Heuvel. Samen met Koos Postema vind ik hem één van de markantste televisiepersoonlijkheden van de laatste decennia. Hij had een prachtige stem, een markante kop en een solide en betrouwbare uitstraling. Hij stond bekend als idealist en wereldverbeteraar. Voor Brandpunt reisde hij door Azië, Afrika en Latijns-Amerika, bezocht de Vietnamoorlog, het door oorlog en honger getroffen Biafria, Nigeria waar meer dan een miljoen doden vielen in een etnisch conflict, hij interviewde o.a. president Soekarno en, zeer kort voor diens overlijden, Martin Luther King.
In de jaren zeventig presenteerde hij ook programma's als de J. C. J. van Speykshow (later Alles-is-anders-show), een soort voorloper van De Wereld Draait Door. 
Vanaf de jaren tachtig was hij de centrale presentator van het humoristische consumentenprogramma Ook Dat Nog!.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten