zondag 6 september 2020

De Pasar Malam, het kan weer!

 Langzaam maar zeker worden grote evenementen, voorzichtig, weer opgestart. De NOS berichtte hier gisteren al over.

Genoemd wordt de Zwolse Pasar Malam in de IJsselhallen, die eigenlijk in maart zou plaatsvinden, maar heel kort van tevoren werden de coronamaatregelen van kracht. Maar dit weekend (incl. vrijdag) was het evenement het eerste sinds corona dat met flink wat maatregelen weer kon plaatsvinden. Men mocht alleen naar binnen met van tevoren gekochte tickets, die voor een dagdeel werden uitgegeven in plaats van de hele dag. Alles is zeer ruim opgezet.

Ik ben er vrijdagmiddag geweest en heb genoten zonder één moment het gevoel te hebben dat ik gevaar liep. Het was wel zeer rustig, ik dat vrijdagavond en het weekend drukker waren, maar ik heb dan ook met opzet voor vrijdagmiddag gekozen. De paden waren zeer breed, de muziek prettig, de sfeer ontspannen. Er was een vrij grote groep mensen aanwezig die controleerde of alles goed verliep, sommige op elektrische stepjes. De sfeer bleef gelukkig goed en niemand deed moeilijk, en als iemand de fout in ging werd die op vriendelijke manier gecorrigeerd.

Bij één van de podia stond een satékraam. Die lucht...! Sowieso draait een Pasar Malam grotendeels om "makan", lekker eten. En dus moest er een bami rames speciaal komen. Lekker, met kippenpoot, kipkerrie (het rundvleesgerecht was net even te pittig voor deze Nederlandse zonder één druppel Indisch bloed of wortels in Indië.

Fotograferen was wel een uitdaging want het was er knap schemerig!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten