donderdag 17 september 2020

Ondertussen in deze coronatijd...

 Ik heb er een tijdje niet over geschreven, maar corona is natuurlijk niet weggeweest, al ging het een stuk beter dan in het najaar, maar met het beginnen van de scholen en de universiteiten en de terugkomst van de vakantiegangers lijkt er toch een tweede golf onderweg te zijn. De laatste dagen is er elke dag een nieuw record qua besmettingen.

Het afgelopen etmaal waren er 1753 nieuwe positieve tests. En dan te bedenken dat testen nogal een gedoe is op veel  plaatsen, en onmogelijk voor veel mensen die zonder auto op afstand van een teststraat wonen.

Die 1753 is het grootste aantal sinds het begin van de uitbraak (maar toen waren er nog geen teststraten). De grote steden hadden weer de meeste besmettingen: Amsterdam 247, Rotterdam 161 en Den Haag 102. Gisteren was er met 1542 ook al een dagrecord.

Qua hoeveelheid testen: vorige week lieten 195.545 mensen zich testen (recordveel), 3,9% bleek positief. Een week daarvoor was 2,8% nog positief. Vooral twintigers blijken besmet te zijn. Er waren o.a. groepsbesmettingen in kroegen en studentenverenigingen.

Morgen is er een ingelaste persconferentie van het kabinet en er worden dan extra maatregelen afgekondigd voor in ieder geval Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijmnond en Haaglanden. 

In Den Haag testten zeventien artsen en verpleegkundigen op cardiologie van Haaglanden Medisch Centrum positief. En hoewel de IC- en ziekenhuisopnames voor corona tot nu toe meevallen, begin ik wel weer een déja-vu te krijgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten