donderdag 24 september 2020

Ondertussen in de tuin...

Wat staat de tuin er momenteel prachtig bij!

De pelargonium doet nog één keer hard zijn best.

De phloxen lijken zich te hebben aangepast aan de tegenwoordige hete zomers. Na de augustushitte waren ze verdord, maar daarna kwam er tweede bloei die ik nog nooit zo mooi heb meegemaakt als dit jaar.



De anemoon heeft sinds ik hem een paar jaar geleden plantte een wat kwijnend bestaan gehad, maar vorig jaar rechtte hij zijn rug, zaaide wat nakomelingen rond en nu is het met de phloxen de dominante plant in de tuin. Goed gedaan!



De dieppaarse kattenstaarten heb ik jaren geleden eens gezaaid, is eenjarig in dit klimaat, maar hij zaait zich elk jaar weer uit. Er staat een lief roze phloxje naast die daar ooit is komen aanwaaien.


De ooit zo rijkbloeiende asters waren na de extreme zomers van 2018 en 2019 zorgenkindjes geworden. Maar hé, daar komen ze weer! Niet alle soorten zijn teruggekomen, maar wat nog over is, blijkt zich goed te herstellen. Zelfs na de augustushitte van dit jaar.

En dan mijn snoezige Fairyroosje. Eén van de meest gekochte rozen, er zijn tegenwoordig meerdere kleuren te krijgen. Hij begint laat te bloeien maar gaat door tot de vorst, en als de vorst uitblijft tot ver in de winter.
Dat knopje met die paar paarse bloemblaadjes is de Bergamot, de witlila bloemetjes zijn de kleine bloemetjes van de calamintha nepeta die met elkaar een wolk vormen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten