donderdag 10 september 2020

Etappe 11 Châtelaillon-Plage - Poitiers (167 km)

Gisteren een etappe met massasprint aan de Franse westkust, net als eergisteren (Île d'Oléron - Île de Ré, met veel valpartijen). Sam Bennett won eergisteren net voor Caleb Ewan, gisteren won Ewan.

Maar de ogen waren vooral gericht op Peter Sagan, die Wout van Aert een beuk gaf. Hij werd uit de uitslag gehaald (hij was tweede), en uit de groene trui omdat hij strafseconden kreeg. Sam Bennet werd nu tweede, Van Aert derde.

In het klassement veranderde er niet zoveel.

Gregor Mühlberger gaf op omdat hij niet in orde was, volgens BORA-hansgrohe was hij volledig uitgeput. Ion Izagirre kwam tegen het eind lelijk ten val en zat bloedend en verdwaasd tegen de muur van een huis. Hij heeft een gebroken sleutelbeen en middenhandsbeentje en hechtingen in zijn wang en kin. 

José Joaquín Rojas viel, kneusde zijn rug en armen en schaafde zijn rechterdij, Ilnur Zakarin brak een rib, maar het is wel de bedoeling dat ze vandaag starten.

Eergisteren waren er veel meer valpartijen en er werden dan ook veel röntgenfoto's gemaakt in de medische vrachtwagen aan de finish.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten