donderdag 14 oktober 2004

Nieuwe huisdieren

We hebben al een hond en 2 katten, en nu komen er ook guppies bij!

In de klas van jongste bloedje staat een aquariumpje met guppies. Daar zitten ook jonkies bij. De volwassen guppies zijn vooral mannetjes en jonkies waarvan je nog niet kunt zien wat het wordt, en slechts 2 vrouwtjes (waarvan 1 zwanger, dat zie je aan het zwart achter de ronding van de buik), bij de jonkies kan ik niet zien wat het geslacht is. Juf vroeg of we in de herfstvakantie de guppies wilden verzorgen, dan mochten we er wat uithalen voor onszelf. Leuk!

Ik heb meteen een aquariumpje gehaald van 21 liter (met een deksel vanwege de katten) en ingericht met plantjes en een scheut water uit onze kerngezonde vijver. Het water kan uitgebreid op temperatuur komen en het vijverwater is een goede "ent" voor het aquariumwater.

Ons kersverse aquarium is groter dan het drukbevolkte aquarium van school. Maar het schoolaquarium ziet er gezond uit, er zitten plantjes in en er hoeft geen apparatuur zoals pompjes en zo in; het staat namelijk al jaren erg gezond te zijn. Dus doen wij die apparaten er ook niet in.

Vandaag arriveerde de bak schoolguppies.! Vooral Csaba vond dat érg interessant! Beide katten hebben tevergeefs geprobeerd of het dekseltje open kon, maar de grijze pluis hield zijn pogingen wel èrg lang vol! Goed in de gaten houden dus.

De schoolguppen waren aanvankelijk wat gestressd, maar na een hapje voer zwommen ze gezellig rond.

Zondag over een week kiezen we 2-3 mannetjes en de vrouwtjes laten we zitten, er zitten al te weinig vrouwtjes in de bak. De vrouwtjes koop ik wel in de dierenwinkel. Krijgen we meteen wat "vers bloed" bij de jonkies, want inteelt is zó gebeurd!
Maar voorlopig zullen we de schoolguppen eerst liefdevol verzorgen in hun eigen bakje! En vooral observeren, want het aquariumglas begint al vlekkerig te worden omdat we er allemaal met onze neuzen bovenop zitten!

NB: de foto is van www.marin.de want ik heb zelf nog geen foto's van de schoolguppen gemaakt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten