zondag 24 oktober 2004

Randy Crawford

Net hoorde ik op de radio een liedje van Randy Crawford.

Eind jaren 70 leerden we Randy Crawford kennen: een Amerikaanse zangeres met een heel aparte stem. Eerst zong ze met de Crusaders ("Streetlife"), en volgens de toenmalige geruchten was ze toen 16 of 17 jaar oud, en dán al zo'n schitterende warme stem!

Begin jaren 80, in hetzelfde jaargetij waarin we nu leven (herfst dus) scoorde ze een enorme hit in Nederland met "One day I'll fly away"). En wie de zang van Randy niet kon waarderen, herinnert haar vast nog wel vanwege haar prachtige, kamerbrede glimlach.

Later in de jaren 80, en zelfs in de jaren 90, kwam Randy soms nog wel eens op televisie. Ze was een stevige dame geworden, en nog steeds gezegend met een brede, parelwitte glimlach en nog steeds die aparte stem, maar hits scoorde ze niet meer.

Jammer...

Waar is ze? Met google werd ik niks wijzer, behalve het feit dat Randy mogelijk ouder is dan we denken (geboren in 1952?), wat zou betekenen dat het nummer "Streetlife" van de Crusaders niet werd gezongen door een tienermeisje, maar door een vrouw die al bijna 30 was. Maakt niet uit, het blijft een prachtnummer!

Wat doet Randy tegenwoordig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten