vrijdag 1 oktober 2004

It's a helluva job...

...but someone's got to do it! Nou ja, dat is overdreven, want er worden morgen heel wat mensen verwacht in Amsterdam.

Wij zijn daar ook bij!

Want dat er bezuinigd moet worden, snap ik. Dat dat betekent dat vooral de zwakkeren (zoals bejaarden, zieken, gehandicapten) getroffen worden snap ik niet. Maar ook mensen die op het werk weggereorganiseerd worden en opeens ervaren dat er toch geen "werk zat" is. En er hoeft maar iets te gebeuren, of jij met je mooie baan en je goede toekomstvooruitzichten bent ook aan de beurt!

De regering staat veel te ver af van de burgers en heeft geen idee wat de slachting aanricht. En dan heb ik het niet over de mensen die diep in de schulden zijn gekomen omdat ze elke Wehkampcatalogus leegkochten of zich arm sms-den, nee, ik heb het over doodgewone brave mensen. Ouderen die ziek worden en waarvan de kinderen niet kunnen komen mantelzorgen omdat ze moeten werken en filerijden en ook nog een eigen gezin hebben. Gehandicapten, bejaarden en chronisch zieken die alles kwijtraken waar ze ooit voor gewerkt hebben. Mensen die gehandicapt of chronisch ziek zijn geboren en nog minder kansen krijgen dan ze al hadden. Mensen die weggereorganiseerd worden en met 70% van het laatstverdiende loon opeens veel meer geld aan hun particuliere ziektekostenverzekering kwijt zijn omdat ze niet meer in de collectiviteit zitten maar wel verplicht een jaar particulier verzekerd moeten blijven!

Een treinbaantje of een paar vliegtuigjes die oh wat een wonder steeds duurder en duurder uitpakken zijn de gewoonste zaak van de wereld geworden. Deze simpele huismoeder weet echter haar uitgaven wel goed te beheren en gaat altijd uit van een "worst case scenario", en dramt nooit haar zin door met dingen mooier voor te spiegelen dan de werkelijkheid is, en met mij vele anderen die niet denken "na ons de zondvloed.

Mensen als mijnheer Zalm hebben de touwtjes in handen, maar een minister die nog niet zo lang geleden in het openbaar gigantisch voor schut ging omdat hij niet eens wist hoe hij in een supermarkt een zakje witlof moest prijzen (is op TV geweest!!!) moet iemand die ZO VER van ons afstaat, beslissen over de toekomst van "het gewone volk"?!?

Die bijna 4 km lange tocht naar het Museumplein is een flink stuk lopen voor me, maar ik DOE het. Omdat er ook mensen zijn die die tocht NIET kunnen maken. Wegens geen vervoer, beperking of een brakke gezondheid. Of de ouderen die 40 jaar hard gewerkt hebben en nu in de shit raken. Of de mensen die zo'n zware baan hebben dat ze rond hun 50e kapot zijn maar door moeten tot hun 65e. Voor jullie loop ik ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten