zondag 7 maart 2004

Camperduin

We hebben een weekendje aan zee gehad. Daar hebben we een heerlijk hotelletje bezocht aan zee, waar we werkelijk schandalig verwend zijn... Ontzettend aardige mensen, "goed van eten en drinken" zoals mijn schoonmoeder zou zeggen, onze accu is perfect opgeladen!

Buiten de zomer mag je in Camperduin met hond en/of paard op het strand komen.
Het is heel leuk, al die hondenliefhebbers die ook lekker willen wandelen! Voor je het weet, maak je alwéér een gezellig babbeltje...!

Zo ontmoetten we ook deze dame. Ze was echt een dame, mooi gekapt, in een chique mantelpak met een camee op de sluiting van haar blouse... en met kaplaarzen! Bij haar waren een 32 jaar oude pony en op de rug van de pony zat een Jack Russeltje. 

Deze mevrouw straalde echt uit dat ze op haar eigen manier van elk moment van het leven genóót! Hopelijk mag ze nog lang wandelingen maken!

Ik kan maar niet uitgesproken raken over het heerlijke etmaal in ons hotelletje...

Allereerst de ontvangst. De "baas" zelf was die ochtend net vertrokken op vakantie, maar hij had een zeer goede vervanger! Wie het absolute tegendeel van Fawlty Towers wil meemaken, is bij hem op het goede adres!

En dan de keuken. De kok was net 2 dagen in dienst, maar wat hebben ze met hem een tovenaar in dienst genomen! We kregen het dagmenu. Mosterdsoep met zalmsnippers. Varkenshaasje gevuld met champignons en uien. IJs met aardbeien. Ziet er heel aardig uit! Maar de kok is degene die het daadwerkelijk moet waarmaken. En dat dééd hij!!!

Vooraf kregen we vers stokbrood met tapenade. En die was zelfgemaakt. Toen al moesten we ons erg bedwingen om niet het schaaltje waarom de tapenade had gelegen, af te likken...

De mosterdsoep was perfect in alle opzichten. Niet te zout, niet te flauw. En Polderheer is iemand die al heel gauw om de maggi roept, maar nu kwam het woord niet eens in hem op. Zelfs zout en peper bleven onaangeroerd, en dat heb ik na bijna 19 jaar huwelijk nog maar zelden voor elkaar gekregen, terwijl ik toch echt niet onverdienstelijk kook...

Het varkenshaasje was enigszins rosé en lekker mals. De vulling bestond uit piepkleine dobbelsteentjes champignons, ui, en ik proefde ook tomaat en olijf. Daarbij waren aardappeltjes, met een wat kaas, room en roomboter. Alweer had de kok de zoutpot met mate gehanteerd! Compliment!

En heerlijke groente! Een mengseltje van wortelplakjes, broccoli en zo. Niks blik, nee, vérs! Gestoomd of gekookt met een bouillonblokje, lekker knapperig nog. Ja, zo lust ik elke dag wel groente!

En toe eenvoudig maar ontieglijk lekker vanille-ijs met verse aardbeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten