Was weer een lekker dagje...!
Druk, maar zeer geslaagd! Met een heel erg jarig kind, nee, MAN, want hij is nu 18! Ik weet nog 18 jaar geleden om deze tijd, lag hij op de babyslaapzaal (die had je toen nog), een grote blonde knul tussen allemaal kleine donkerharige kleintjes...
Vandaag is hij stinkend verwend
Eind van de middag, nadat ik drie sterk naderende onweersbuien op het nippertje Dronten zag missen, heb ik de Weber aangeslingerd. Eén speklapje deed aan zelfontbranding en nam een stuk sparerib mee, maar verder viel het geloof ik wel in goede aarde, ehm, magen
De Irish Coffee taart is heel goed gelukt, echt een aanrader!
Verder te horen gekregen dat ik volgende week (as. zondag en de zaterdag daarna) een reisje Keulen ga doen! Zin in! Ik heb al een stadswandeling gedownload, maar meer tips zijn welkom (ik ben geen echte shopper, maar de Dom is een verplicht nummer ).
...en nu B A N K H A N G E N met een roseetje...!
Volgende mijlpaal: mijn 50e verjaardag in september, heb nog geen idee hoe ik dat ga vieren...
De LEKKERSTE Irish Coffee Taart Die Er Bestaat! recept | Smulweb.nl
Druk, maar zeer geslaagd! Met een heel erg jarig kind, nee, MAN, want hij is nu 18! Ik weet nog 18 jaar geleden om deze tijd, lag hij op de babyslaapzaal (die had je toen nog), een grote blonde knul tussen allemaal kleine donkerharige kleintjes...
Vandaag is hij stinkend verwend
Eind van de middag, nadat ik drie sterk naderende onweersbuien op het nippertje Dronten zag missen, heb ik de Weber aangeslingerd. Eén speklapje deed aan zelfontbranding en nam een stuk sparerib mee, maar verder viel het geloof ik wel in goede aarde, ehm, magen
De Irish Coffee taart is heel goed gelukt, echt een aanrader!
Verder te horen gekregen dat ik volgende week (as. zondag en de zaterdag daarna) een reisje Keulen ga doen! Zin in! Ik heb al een stadswandeling gedownload, maar meer tips zijn welkom (ik ben geen echte shopper, maar de Dom is een verplicht nummer ).
...en nu B A N K H A N G E N met een roseetje...!
Volgende mijlpaal: mijn 50e verjaardag in september, heb nog geen idee hoe ik dat ga vieren...
De LEKKERSTE Irish Coffee Taart Die Er Bestaat! recept | Smulweb.nl
Tip: maak de vanillevla zelf met melk en custardpoeder en iets suiker. Véél lekkerderder! In mijn geval noodzaak want ik was de vanillevla vergeten… Maar dat was dus, om Bob Ross te quoten, een happy little accident ;-)
Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.
Bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
- Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker.
- Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop anderhalve dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een Mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
- Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
- Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.
- Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten