donderdag 18 juli 2013

Och, dat zou ik erg vinden...


Belkin twijfelt of zieke Mollema vrijdag start

Belkin weet nog niet of Bauke Mollema vrijdag van start gaat in de Tour de France. De Groninger heeft mede door ziekte flink wat tijd verloren in het klassement en staat nu zesde.
"Vanochtend was hij voldoende hersteld, maar hij is nu zo diep gegaan", zei ploegleider Nico Verhoeven tegen de NOS. "Ik hoop dat het vannacht wat beter gaat. Morgenochtend bepalen we wat er dan gebeurt."
''We moeten vrezen dat, als Bauke niet verbetert, hij opnieuw gaat zakken in het klassement. En het is niet vanzelfsprekend dat hij herstelt."
De bergetappe van vrijdag is mogelijk nog zwaarder dan die van donderdag naar Alpe d'Huez. De Col du Glandon en de Col de la Madeleine zijn serieuze klimmen van de buitencategorie.

Koordje

Verhoeven zag dat Mollema in de etappe naar Alpe d'Huez veel te snel terrein verloor. ''Bauke kon bij de eerste beklimming van de Alp nog redelijk meekomen terwijl Ten Dam toen al in de problemen raakte." 
"Het is dat Robert Gesink zich helemaal heeft weggecijferd voor Ten Dam, en daarna voor Mollema, waardoor die de schade nog enigszins heeft kunnen beperken."
"Ten Dam was namelijk al vroeg gelost op de tweede beklimming van de Alp. Door een strak tempo te rijden wist Robert hem nog aardig mee te nemen naar boven, al moest hij wel verschillende keren wachten op Mollema.''
Een reden voor het verval, had Verhoeven niet meteen voorhanden. ''Het is een combinatie van veel factoren. Als jij niet fit bent, dan kom je de dag nog wel door. Renners balanceren echter op een heel dun koordje en vaak moeten ze forceren. Zodra het minste of geringste dwarszit, heb je al een probleem.''

Zeeman

Voor Merijn Zeeman, collega van Verhoeven, kwam het matige optreden van Mollema ook niet als een verrassing. ''De dokter zei woensdag al dat hij ziek aan het worden was. Ik weet niet wat hij precies mankeert, maar je ziet wel dat hij niet meer de power heeft van de afgelopen weken."
"Hij vertelde tijdens de rit al dat hij zich niet goed voelde. Gelukkig hebben zijn ploeggenoten hem fantastisch geholpen. We hebben de schade beperkt kunnen houden.''
Zeeman hoopt niet dat Mollema vanwege zijn fysieke conditie nog meer terrein moet prijsgeven ''Vrijdag wordt het weer loodzwaar. Als Mollema dan zesde blijft en Ten Dam tiende, dan ben ik erg tevreden.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten