maandag 18 november 2013

Hagevoort

Wat leuk, deze foto van de oude silo in Almere! In 2000 werd het verbouwd tot appartementen, waarbij de stijl van het gebouw bewaard bleef. Vijf jaar later kwam ik er tegenover wonen. De boompjes op de foto waren al heel groot!
Inmiddels ben ik er alweer ruim anderhalf jaar weg, naar toch leuk om die oude foto van vóór mijn uitzicht weer te zien!

Een van de oudste gebouwen binnen de dijken van Zuidelijk Flevoland. Graansilo Hagevoort is gerealiseerd in 1972. Heel veel graan is er trouwens niet geweest. Het leeuwendeel bestond uit geoogst koolzaad. In 1998/99 grondig omgebouwd tot appartementencomplex dat nu op Landgoed Hagevoort; staat. Een zustercomplex staat op het Trekkersveld te Zeewolde. Graansilo Hoge Vaart is daar nog in originele staat te zien. In gebruik lijkt dat gebouw me echter niet meer. Zie bijgaande foto uit 2013. Hagevoort is trouwens een soort anagram van Hoge Vaart.
Een van de oudste gebouwen binnen de dijken van Zuidelijk Flevoland. Graansilo Hagevoort is gerealiseerd in 1972. Heel veel graan is er trouwens niet geweest. Het leeuwendeel bestond uit geoogst koolzaad. In 1998/99 grondig omgebouwd tot appartementencomplex dat nu op 'Landgoed Hagevoort' staat. Een zustercomplex staat op het Trekkersveld te Zeewolde. Graansilo Hoge Vaart is daar nog in originele staat te zien. In gebruik lijkt dat gebouw me echter niet meer. Hagevoort is trouwens een soort anagram van Hoge Vaart.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten