donderdag 21 november 2013

Tjauw Min Moksi

Njom njom njom!
Surinammseten
8. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 4-5 personen.
30 minuten.
Mild.
Roosteren.
 

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
1. Voorbereiding:                                                                                        
Knoflook (fijn geperst) mengen met Roast Red Pork Trafasie (marinade), marinade daarna aan de varkenslapjes toevoegen en 2-3 uur marineren. Moksie Speciaal Trafasie (marinade) aan de  kippenbouten toevoegen en 2-3 uur marineren voor de bereiding van roasted chicken speciaal.
TIP: Marineer het vlees een nacht tevoren.
De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
2. Roast Red Pork en Roasted Chicken Speciaal:
Verdeel de roast red pork varkenslapjes aan de ene kant van een braadschaal en de roasted chicken speciaal aan de andere kant ervan; de helft van de marinade over het vlees verdelen en de andere helft de laatste 5 minuten. Rooster of grill het vlees circa 20 minuten op 200 graden in de oven. Snijd het vlees daarna in plakjes.
3. Tjauw Min:
Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de paksoi (fijn gesneden), roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen en omscheppen, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken. De laatste minuut de taugé toevoegen.
Serveertip:
Verdeel het geroosterd vlees over de Sandhia's Tjauw-Min; schenk de saus erover. Garneer met Surinaams Zuurgoed Trafasie. Gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie voor een hetere smaak.
Variatietip:
Varieer de kippenbouten met kipfilet.
SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten