vrijdag 22 november 2013

Meneer Beelen moet zijn hondje afstaan, help!

Een thuishulp in Almelo doet in het Almelo's Weekblad een hartverscheurende oproep aan mensen in die stad om een 91-jarige man en zijn hondje te helpen.
De man woont met zijn 13 jaar oude teckel Chica in een aanleunwoning van verzorgingstehuis De Hofkamp in Almelo. Ze zijn onafscheidelijk, maar de man is inmiddels zo slecht ter been dat hij niet meer alleen voor het hondje kan zorgen. Hij probeert haar nog wel op tijd uit te laten, maar is soms niet snel genoeg waardoor de gangen en de lift vervuild raken.

Medebewoners hebben daarover geklaagd bij woningstichting Sint Joseph. Die heeft de bejaarde man gezegd dat de hond vanaf 1 december weg moet zijn, omdat ze anders een rechtszaak tegen de man aanspant. De 91-jarige is daar erg verdrietig over en ziet volgens zijn thuishulp geen uitweg meer. Hij zou zelfs hebben overwogen zijn hondje te laten inslapen.

De thuishulp vraagt nu mensen in de omgeving van De Hofkamp of zij het hondje willen uitlaten. Haar noodkreet is via Facebook inmiddels al bijna duizend keer gedeeld. Het is onduidelijk of dat de redding voor de 91-jarige man en zijn hondje betekent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten