zaterdag 23 november 2013

Knoflooksoep

Pel zo'n 20-25 knoflooktenen.
Pak een flinke pan en doe er een beetje olie in, fruit de tenen daarin maar pas op dat ze niet teveel kleuren (gebeurt al snel!). Laat alles dan wat afkoelen voor je er anderhalve liter water in gooit, anders kan je je keu
ken opnieuw witten.
Doe er een snuif kruiden bij (ik heb tijm gebruikt), versgemalen peper en 3 bouillonblokjes (check even hoeveel blokjes je op anderhalve liter nodig hebt, dat scheelt wel eens per merk). Laat dan een half uurtje pruttelen met de deksel erop.

Klop 3 grote of 4 kleine eieren los met een lepeltje olijfolie. Haal de soep van het vuur en klop het eimengseltje erdoor. Dat gaat vlokkig worden.

Doe in de kommen en garneer de oppervlakte van de soep met een beetje geraspte kaas en eventueel een toef peterselie, maar die zijn niet veel waard momenteel (in de tuin).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten