donderdag 13 maart 2014

De Speld

Deze is met een knipoog en een grimlachje!

Kapotmaken gezondheidszorg ligt op schema

Schippers belooft minder handen aan het bed in 2016
Het kabinet ligt op schema met het kapotmaken van de Nederlandse gezondheidszorg. Minister Schippers heeft de Tweede Kamer laten weten dat ze de gestelde doelen in 2016 verwacht te bereiken.
Het vernielen van de zorg werd bij het aantreden van het kabinet als een van de speerpunten gepresenteerd. Schippers is blij met de voortgang tot nu toe: “Het is een ingewikkeld dossier, waarbij van alles mis kan gaan. Maar we zijn goed op weg. Ik verwacht dat we op de streefdatum van 1 januari 2016 vijftig procent minder handen aan het bed hebben.”
Het terugbrengen van het aantal verpleegkundigen is slechts een van de ambitieuze plannen van het kabinet. Schippers: “We zijn druk bezig om de bureaucratie te vergroten en de wachtlijsten te verlengen. De eerste resultaten daarvan zijn al zichtbaar. Verder willen we dat de zorg voortaan verder van huis is. Als het aan mij ligt, moet over twee jaar iedere Nederlander minstens 200 kilometer reizen voor de dichtstbijzijnde Intensive Care.”
Schippers wuift de felle kritiek vanuit de oppositie weg: “Een partij als de SP is altijd tegen deze plannen geweest. Prima, dat is een verschil in ideologie. Het is nu echter een gepasseerd station: de kiezer heeft gesproken, de zorg moet kapot. Mij kun je hoogstens afrekenen op de concrete resultaten.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten