maandag 31 maart 2014

Zo ver zijn we al gezakt...

 

'Terminaal zieke vrouw Zaandam leefde te lang'
31 maart 2014, 16.48 uur · Aangepast 31 maart 2014, 17.13 uur

ZAANDAM Een terminaal zieke vrouw uit Zaandam en haar man zijn de dupe geworden van de bizarre regels van verschillende zorginstanties. Omdat ze te lang leefde, moest ze al haar hulp zelf betalen. De kapper van het stel zette het verhaal op haar Facebookp

In oktober kreeg de vrouw te horen dat ze ongeneeslijk ziek was en de kerst niet zou halen. Ze wilde de laatste maanden van haar leven thuis doorbrengen en niet in een verpleegtehuis, schrijft Germaine Smolders op haar Facebook.

Na drie maanden zelf betalen
Om thuis ook de juiste zorg te krijgen, kon het stel van een aantal zorginstanties wat hulpmiddelen lenen. Zo kwam er een ziekenhuisbed dat zichzelf opblaast tegen het doorliggen, een zuurstofapparaat tegen haar benauwdheid en een po omdat de vrouw moeilijk kon lopen.

De vrouw leeft nog steeds maar gaat iedere dag een beetje achteruit. Toch kreeg het stel van de zorginstanties te horen dat terminaal zieke patiënten die na drie maanden nog steeds in leven zijn, zelf de kosten moeten betalen.

Geschrokken van de impact
Via internet kon het stel wel subsidie aanvragen, maar die aanvraag zou maanden duren. Zelf betalen ging niet en dus werd de po van zijn vrouw weer opgehaald, vertelde de man in tranen aan zijn kapper.

Het Facebookbericht met het verhaal werd al snel duizenden keren gedeeld en bereikte ook de betrokken instanties. Zij hebben inmiddels laten weten het echtpaar te zullen helpen en alle eventuele kosten op zich te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten